Conform ordinului comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune scenariul cursurilor. Organizarea şi desfăşurarea cursurilor în școli se face, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii. Primăria Cluj-Napoca, în colaborare cu CTP reia transportul elevilor din clasele 0 – IV, cu autobuze dedicate, pe cele 14 trasee.

-scenariul 1 – participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori;

– scenariul 2 – participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară şi participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.

Grupele din învăţământul preşcolar, clasa pregătitoare, clasele I – a VII-a şi clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a vor finaliza semestrul în data de 25 iunie.

Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, conform calendarelor aprobate: 22 – 25 iunie – Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi 28 iunie – 1 iulie – probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Se reia transportul elevilor pe cele 14 trasee

Primăria Cluj-Napoca, în colaborare cu CTP reia transportul elevilor din clasele 0 – IV, cu autobuze dedicate, pe cele 14 trasee. Autobuzele vor avea ca destinație liceele din centrul municipiului Cluj-Napoca, traseele fiind cunoscute deja de elevi și de aparținătorii acestora.

De asemenea, toți elevii au la dispoziție mijloace de transport special destinate, având inscripția „TRANSPORT ELEVI”. Sunt plecări din cartiere spre centrul municipiului după ora 7:10 din și reîntoarcerea în jurul orei 14:00.

20 autobuze vor deservi cele 14 trasee din municipiu, preluând elevii din cartierele orașului și aducându-i la școală.

Primăria Cluj-Napoca și CTP au achiziționat recent 10 autobuze școlare de 9,1 m pentru elevi, tip IVECO DAILY FENIKSBUS. Acestea corespund tuturor normelor europene în domeniu, pentru a oferi elevilor clujeni cele mai bune condiții de transport.

Poliția Locală va asigura în continuare prezența a cel puțin unui polițist local în fiecare autobuz școlar.

Accesul elevilor se va face doar pe ușa din față și au fost instalate dispensere pentru dezinfectant. Polițiștii locali vor asista copiii la urcare/coborâre și la trecerea străzii, după care aceștia sunt preluați de profesori. În toate mijloacele de transport va fi obligatorie purtarea măștii de protecție.