Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca a avut o intervenție la un post local de radio în care a vorbit de modernizarea orașului. Una din problemele asupra cărora a insistat a fost felul în care este rezolvată scurgerea apei pe strazi.

„Mă enervează! Au fost câteva zile de ploaie. Mergi și stai acolo, mă fratele meu, și vine câte o mașină care vrea să prindă semaforul și ia o baltă și te stropește din cap până în picioare. Din ce cauză? Nu poți să îl acuzi pe ăla că a mers puțin mai tare, poate că a avut 50 de km/h. Și dacă mergea cu mai puțin, tot te stropea. De ce? Pentru că unele lucrări sunt de proastă calitate. Înseamnă că acolo ori proiectantul, ori executantul sunt de vină, ori amândoi. Nu au făcut înclinația suficientă a străzii ca să se ducă apa în gura de canalizare.

Eu nu recepționez nimic până nu mergem cu cisterna cu apă și punem să vedem unde se duce apa. Dacă gurile de canal sunt puse mai sus și apa stă la trecerea de pietoni, acest lucru nu mai merge. Le-am spus: «Măi băieți, acest lucru nu mai merge!». Mă uit la fiecare recepție. Asta înseamnă calitate, până a ultimul detaliu. Unele lucrări arată impecabil, dar după ploaie se vede adevărul. Te enervează să mergi la lucru și să te ude din cap până în picioare. Dacă nu le fac cum trebuie, la revedere!”, a precizat primarul.

Planurile Primăriei

Primăria începe o serie de lucrări de modernizare care vor demara în primăvara acestui an, în cartierele Iris și Dâmbul Rotund, urmând apoi toate cartierele Clujului. : „Străzile, trotuarele, parcurile vor fi aduse la nivelul standardelor europene” spune primarul Emil Boc.

Așa cum a spus în prima ședință a Consiliului Local, anul acesta va fi anul cartierelor în Cluj-Napoca.

„Obiectivul de bază este să menținem Clujul pe primul loc în continuare și nimeni să nu fie uitat și abandonat. Începând din primăvară, când vremea ne va permite să intervenim cu lucrări, începem cu Dâmbul Rotund și Iris, cu ce înseamnă modernizarea străzilor, aleilor, trotuarelor rămase nearanjate, parcurile, locurile de joacă, punctele gospodărești, toate acestea vor fi aduse la nivelul standardelor europene și după aceea, evident, vom începe dezvoltarea unor proiecte în fiecare cartier, care să crească calitatea vieții”, declară primarul.