Conform primarului municipiului Bistriţa, Stadionul „Jean Pădureanu” trebuie să revină în proprietatea administraţiei locale şi modernizat pentru a fi reintrodus în circuitul sportiv. În sensul acesta, primăria doreşte formarea comisiei de negociere pentru achiziţionarea bazei sportive din Parcul Municipal.

Ioan Turc: „(…) Primăria să-l vândă la LIDL

”Din punctul meu de vedere, Stadionul Jean Pădureanu trebuie să revină municipalității. După adoptarea bugetului, vom constitui o comisie de negociere pentru a intra în discuții cu lichidatorul. Din păcate, acest stadion care a fost a orașului a fost transmis unei societăți comerciale care a administrat clubul de fotbal, societate care a intrat în insolvență.

Nu doar terenul de fotbal al Gloriei s-a pierdut, ci și alte active ale municipalității, transmise de-a lungul anilor în ideea de a susține echipa de fotbal Gloria Bistrița. Eu iubesc ceea ce a fost Gloria Bistrița, dar detest modul în care a fost risipit banul și modul în care au fost pierdute active importante. Să ne amintim ce s-a întâmplat cu terenul care a fost cedat la LIDL. Societatea care a administrat clubul de fotbal l-a vândut la LIDL. Primăria nu l-a transmis Gloriei Bistrița ca să-l vândă la LIDL.

Așa, foarte bine, putea și Primăria să-l vândă la LIDL sau să facă altceva acolo. La fel și cu terenul de la Roseyarns, un teren imens, generos, de 1,2 hectare, care a fost transmis Gloriei Bistrița ca să își facă o bază sportivă și care a fost vândut unui investitor italian. Acesta a intrat în faliment între timp. Și altele asemenea, nici nu are rost să intrăm în alte amănunte”, a declarat primarul Ioan Turc în emisiunea ”Bistrița în mișcare” de la AS-TV.

Motive pentru recuperarea stadionului „Jean Pădureanu”

În opinia primarului, Stadionul „Jean Pădureanu” trebuie recuperat din mai multe considerente, după cum informează edilul.

”În primul rând, acolo există o stare de blocaj. Un investitor privat nu o să-l cumpere probabil niciodată, pentru că nimeni nu o să cumpere stadionul cu teren ca să îl reabiliteze și să îl repună în circuitul sportiv. Dacă cineva ar investi acolo, ar investi ca să dărâme și să facă blocuri. Ori noi nu suntem de acord cu acest lucru și nici legea nu permite acest lucru. Fiind baza sportivă, ea nu poate fi dezafectată și nu i se poate schimba destinația. Suntem obligați să achiziționăm această bază din acest punct de vedere.

În al doilea rând, locul devine din ce în ce mai mult o ruină. Tribunele, mai ales cea dinspre parc, sunt din ce în ce mai obosite și devin un pericol public. Totuși, consider că nu putem avea o ruină în Parcul Municipal, în zona zero a Bistriței. Un alt motiv este că eu îmi doresc ca acest perimetru să reintre în circuitul sportiv și să fie folosit pentru sportul de masă, să fie reconfigurat și regândit din punct de vedere funcțional. Bistrițenii trebuie să se bucure de acest loc”, a mai spus Turc.

Conform primarului, odată revenit primăriei, administraţia locală va elabora un proiect pentru modernizarea bazei sportive pentru ca zona să fie restituită bistriţenilor

Proiectul ar fi unul generos și s-ar întinde pe o durată de câțiva ani. În urma unor expertize, cred că tribunele ar trebui date jos, ar trebui reconstruită zona de tribună de lângă râu. Cred că zona dinspre parc ar trebui să rămână deschisă, în așa fel încât stadionul, terenul și ceea ce ar urma să fie amenajat acolo să se integreze și din punct de vedere urbanistic și funcțional în Parcul Municipal. E o viziune pe care o am cu privire la acest stadion”, a mai adăugat sursa citată.

O nouă comisie de negociere

Cu toate acestea, pentu ca administraţia locală să poată cumpăra stadionul în cauză, ar trebui să se ajungă mai întâi la un oarecare numitor comun cu lichidatorul judiciar. Astfel, pentru realizara acestui obiectiv, la nivelul Primăriei Bistriţa va fi formată o comisie de negociere.

Este extrem de important ca lichidatorul să fie rezonabil. Adică să nu pretindă sume astronomice pe care buzunarul public să nu și le permită. Este important ca lichidatorul să înțeleagă că acest blocaj nu ajută pe nimeni, nici creditorii, nici Primăria, nici bistrițenii. Cred mult într-o înțelegere care poate fi făcută pe această temă. Plata ar urma să se facă în rate, pe parcursul a câțiva ani, dar e o modalitate de ieșire din acest blocaj, care deranjează absolut pe toată lumea. Pentru ca Primăria să poată să investească în Stadionul Municipal este obligatoriu ca transferul de proprietate să se facă din momentul achitării primei rate, sigur cu o garanție pe care putem să o discutăm cu actualul proprietar”, a mai explicat primarul.