Planurile primarului Cristian Matei au fost marcate de nehotărâre. În 29 decembrie, la ora 13.00,  anunța cu bucurie spectacolul de artificii la intrarea în noul an:

„Dragi turdeni,

Având în vedere faptul că ne apropiem de ultima zi din an, vă anunțăm că v-am pregătit o mică surpriză, chiar dacă va fi o situație atipică. Astfel, în noaptea de Revelion, de la ora 23.50 vom lansa focuri de artificii în două locații din oraș: pe platoul din fața Primăriei și în Parcul Teilor.

Având în vedere contextul pandemic în care ne aflăm, artificiile vor putea fi admirate doar de la fereastră sau balcon, deoarece ieșirea din case nu este permisă mai târziu de ora 23:00.

Pe această cale, vă rugăm să respectați toate regulile impuse la nivel național și să nu uitați că, respectând regulile, avem grijă unii de alții.”

Dar, surpriză, cetățenii au luat atitudine, cerându-i edilului să respecte regulile impuse din cauza pandemiei, astfel că acesta s-a repliat și după câteva ore a transmis un alt comunicat:

„Ne place când vedem cetățeni implicați și dornici să-și spună punctul de vedere, iar noi vă asigurăm că ținem cont de fiecare părere exprimată civilizat.

Drept urmare, spectacolul de focuri de artificii va avea loc joi, 31 Decembrie, de la ora 22:00. Astfel, turdenii care vor dori să admire focurile de artificii vor putea face acest lucru cu respectarea normelor de distanțare socială și de purtare a măștii de protecție.

Totodată, ne-am gândit și la cei care îndrăgesc acest obicei, dar care din motive de sănătate nu pot părăsi locuința, așadar am decis ca întregul spectacol să fie transmis și live pe pagina noastră.

Chiar dacă este un an atipic, depunem eforturi pentru a aduce puțin din normalul anilor trecuți și nu în ultimul rând un zâmbet pe chipurile voastre.

Haideți ca nici anul acesta să nu facem rabat de la a urma tradiția anilor trecuți prin care ultima zi din an este marcată cu focuri de artificii care aduc bucurie atât celor mici, cât și celor mari. Deși anul acesta artificiile vor fi lansate puțin mai devreme, important este să ne bucurăm mai mult ca oricând de orice moment petrecut împreună, fie el și online. Să nu uităm că aceste focuri de artificii au loc doar o dată într-un AN.”

Dar dorințele primarului nu au fost, se pare, de bun augur, astfel că, după alte câteva ore a venit ultimul anunț, cam anemic:

„Dragi turdeni! Vă informăm că nu am primit avizele necesare pentru a lansa focurile de artificii mai devreme, respectiv la ora 22.00. Astfel, ne vedem nevoiți să ANULĂM spectacolul pirotehnic din acest an. Ne-am dorit ca lumina artificiilor aprinse în noaptea anului nou să vă aducă puțină bucurie dumneavoastră cât și copiilor, însă se pare că situația epidemiologică nu ne permite să găsim o soluție optimă. Vă dorim tuturor un an nou plin de bucurii și vă dorim multă sănătate!”