Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” are cel mai mare număr de elevi dintre şcolile din municipiu. Din lipsă de spațiu unele clase trebuiau să desfăşoare orele după-amiaza. Pentru a ajuta desfășurarea cusurilor, Primăria Zalău a achiziționat un ansamblu modular pe care îl utilează complet.

„În incinta Şcolii Gimnaziale ‘Simion Bărnuţiu’ a fost amplasat un ansamblu modular cu două spaţii educaţionale, hol şi grup sanitar, care vor deservi două clase de elevi. Ansamblul modular este prevăzut cu două săli de clasă complet echipate (instalaţii sanitare, electrice şi de încălzire/ climatizare, uşi interioare/exterioare, calorifere, ventilatoare, convectoare, covor PVC, rulou cu lamele din plastic, prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat, etc.), un hol comun, grupuri sanitare (unul pentru fete şi unul pentru băieţi) şi un spaţiu pentru persoanele cu dizabilităţi, utilat conform standardelor şi normativelor în vigoare”, a transmis, într-o informare de presă dată publicităţii luni, Primăria Zalău.

Primăria Zalău face mai multe investiții

Conform sursei citate, spaţiile, care vor ţine loc de săli de clasă au fost racordate la utilităţi, respectiv alimentare cu apă şi energie electrică, cât şi la reţeaua de canalizare publică şi urmează să fie dotate cu mobilier, bănci şi scaune, acestea putând fi folosite începând din luna mai.

Valoarea investiţiei este de 382.080 lei, sumă asigurată din bugetul local.

Decizia de achiziţiona acest ansamblu modular vine în contextul în care Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” are 957 de elevi . Școala are cel mai mare număr de elevi dintre şcolile din municipiu, iar două clase erau obligate să desfăşoare orele după-amiaza, din lipsă de spaţiu.

Primăria Zalău a făcut de curând mai multe investiții pentru a ajuta locuitorii municipiului. Astfel, Primăria Municipiului Zalău a implementat proiectul “SPECIAL ZALĂU – Servicii Publice Electronice de Calitate și Integrate pentru Administrația Locală din Municipiul Zalău”, care presupune digitalizarea serviciilor oferite cetățenilor.

În cadrul acestui proiect au fost dezvoltate și sunt funcționale zece tipuri de servicii online.