Modelul lui Traian Ogâgău a fost preluat și de către primarii de pe Valea Someșului. Termene limită cu privire la efectuarea curățeniei s-au dat și la Maieru, Rodna și Șanț, anunțându-se în același timp și viitoare amenzi usturătoare.

Astfel, cel mai înverșunat primar, în ceea ce privește lupta continuă cu deșeurile, Traian Ogâgău, a reușit să îi convingă inclusiv pe primarii din opoziție să îi calce pe urme.

Așadar, un adevărat „război” contra celor care aruncă gunoaiele aiurea a fost început pe Valea Someșului.

Toleranță zero

Termenul limită de curățenie la Sângeorz-Băi a fost de 1 Mai, iar de atunci a fost aplicat planul „Toleranță Zero”, pentru cei care nu respectă regimul de aruncare a gunoaielor.

Considerând faptul că numai în acest mod zonele curate pot să atragă turiști, și observând rezultatele de la Sângeorz-Băi, și ceilalți primari au urmat exemplul lui Ogâgău.

”Vreau să vă anunț că vom aplica aceeași TOLERANȚĂ ZERO și pentru cetățenii din comunele Maieru, Rodna și Șanț. Astfel, până la data de 1 IUNIE 2021, este termen de curățare a gospodăriilor și a tuturor zonelor în care sunt gunoaie.

Contactați-vă primăriile  și ele vă vor ajuta. Curățăm toate zonele și de la 1 iunie, inspectorii vo aplica sancțiuni dacă sunt găsite nereguli. DOAR așa vom atrage turiști, dacă avem zone curate și drumuri asfaltate” a explicat edilul din Sângeorz-Băi.

Traian Ogâgău despre alianța formată cu primarii din Maieru, Rodna și Șanț

Acesta transmite printr-un clip alianța făcută împreună cu primarii comunelor Maieru, Rodna și Șanț, edilii respectivi având, de asemenea, mesaje de adresat celor din comunele lor.

În clipul respectiv apar totodată și reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei care vorbesc despre situația câinilor de la stâni care sperie turiștii pasionați de drumeții.

”Valea Someșului va deveni ELVEȚIA României sau măcar a Transilvaniei. Agroturismul este șansa noastră, iar curățenia este primul pas spre civilizație!” a subliniat Ogâgău.

Mesajele tuturor pot fi ascultate aici.