Sursa de finanţare despre care a vorbit în cadrul dezbaterii publice a proiectului de buget, a fost dezvăluită de către primarul Călin Bibarţ.

Potrivit declaraţiilor anterioare făcute de acesta, pentru Filarmonica Arad „mai există şi alte surse de finanţare”. Primarul a promis totodată că va prezenta în curând detaliile aferente surselor respective.

Astfel, acestea au fost prezentate în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal, odată cu votarea bugetului municipiului Arad pentru anul 2021.

Urmare a aprobării amendamentului PMP referitor la majorarea cu un milion de lei a cheltuielilor Pentru personalul Filarmonicii, majorarea cheltuielilor de faţă, cu patru milioane de lei, a fost propusă de către grupul Partidului Social Democrat.

Călin Bibarţ anunţă posibilitatea suplimentării fondurilor insuficiente

Pentru demontarea amendamentului PSD, primarul Călin Bibarţ a intervenit, precizând faptul că în eventualitatea cazului în care se va constata că anumite alocări bugetare vor fi insuficiente pentru acest an, se vor putea asigura suplimentări de fonduri în următoarele şase luni de zile.

„Exact asta e filozofia unui buget. De aceea nu sunt sumele complete, pentru că până la finele anului mai poţi să pui bani. Banii de salarizare nu se cheltuie toţi într-o lună sau în două luni maxim, până putem face rectificări de buget.

Dacă aţi fi avut amabilitatea să studiaţi legea bugetului naţional, aţi fi aflat că din acest an s-a instituit un fond de 2% din impozitele pe venit în toate UAT-urile, care merg la bugetul central şi, prin hotărâre de guvern, se alocă cu destinaţie specială pentru cultură. Bani pe care nu poţi să-i foloseşti la altceva.

În dezbaterea publică am spus că vom mai avea o sursă de finanţare. Dacă noi astăzi alocăm în bugete sume integrale pentru funcţionare şi salarizare la instituţii de cultură, în momentul când se croieşte hotărârea de guvern, Aradul are acoperită suma.

Zero bani de la Bucureşti. Următorul oraş: le lipseşte atâta, le dăm de la bugetul central. Aceşti bani noi îi putem folosi la investiţii în Arad şi să primim bani şi de acolo. Asta este simpla filozofie matematică. Cred că e suficient de clar” – a declarat primarul Aradului, Călin Bibarţ.

Ilie Cheşa intervine

Consilierul PSD Ilie Cheşa a intervenit imediat spunând că:

„Domnule primar, aţi vorbit mult, nu am înţeles absolut nimic.”
„Aceasta nu mai e vina noastră” – a replicat primarul.