Consilierii locali ai comunei Căianu Mic, județul Bistrița-Năsăud, au votat în unanimitate, pentru al nouălea an consecutiv, bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2021.

„Am înțeles fiecare dintre noi că este mai importantă dezvoltarea comunității noastre, decât anumite orgolii politice pe plan local”, a spus Primarul Paul Știr:

Acesta a vorbit recent despre bugetul anului în curs, afirmând faptul că:

„Este cel de-al nouălea buget aprobat în unanimitate. Le mulțumesc pe această cale, consilierilor locali pentru buna colaborare pe care au avut-o, ei – ca for deliberativ, cu partea executivă”.

Conform spuselor sale, nu este vorba despre laude deșarte, ci despre o colaborare eficientă realizată între primar și Consiliul Local, precum și despre o bună conlucrare pentru dezvoltarea comunității și pentru folosul cetățenilor.

„Bugetele au fost aprobate în unanimitate, pentru că atât eu, cât și consilierii locali, ne-am comportat ca niște oameni responsabili. Ca niște oameni care am înțeles, indiferent de coloratura politică, faptul că este mai importantă dezvoltarea comunității noastre, decât anumite orgolii politice pe plan local”, a explicat Paul Știr.

Edilul este de părere că a vota sau a nu vota un buget într-o formă care să nu conducă spre o reală dezvoltare a comunității reprezintă o totală lipsă de responsabilitate.

„Tot ceea ce este bun pentru comunitate trebuie să fie votat. Mie mi-au plăcut întotdeauna dezbaterile. Dar nu am fost un adept al contrazicerilor. Nu voi fi niciodată un adept al polemicilor inutile, ci al dezbaterilor constructive, în folosul comunității. În calitate de primar, am ținut mereu cont de părerile sau ideile consilierilor locali, chiar și din opoziție”, a mai spus Paul Știr.

Bugetul alocat pentru anul 2021, pe placul primarului

Primarul Paul Știr a afirmat faptul că este mulțumit de bugetul anului în curs. Concret, a fost alocată suma de 8.958.000 de lei, din care 12.819.000 de lei vor fi utilizați pentru efectuarea lucrărilor de asfaltare a străzilor și pentru cămine culturale, zone de sport și agrement.

De asemenea, se mai au în vedere și alte investiții pe care administrația din Căianu Mic dorește să le realizeze în anul acesta.

Primarul a mai adăugat faptul că un procent de 7% va merge la asistența socială, cheltuielile de personal fiind de 6%, iar 19% va fi folosit pentru partea de funcționare.

„Vreau să demontăm acest mit pe care unii încearcă să-l consolideze, afirmând că primăriile cheltuie foarte mulți bani cu personalul, cu salariile bugetarilor…”, a mai spus Paul Știr.