Primarul Eugen Buşcoi din Zagra a făcut o serie de declaraţii cu privire la lucrările care au loc în localitate, precum investiţiile la drumul judeţean Cociu-Mocod-Zagra şi a adus şi o veste bună pentru locuitorii din Aluniş, aceia care au avut de suferit de pe urma alunecărilor de teren din luna februarie.

„Drumul a fost asfaltat total, până sub munte, iar acolo avem o zonă foarte frumoasă. Lumea obișnuiește să vină acolo pentru a admira peisajele superbe. Au fost mulți inclusiv iarna trecută, sperăm să urmeze și investitorii”, a mai precizat Eugen Bușcoi.

Conform spuselor sale, două cabane au fost deja făcute, una dintre acestea chiar pe fonduri europene.

Lucrări la canalizare

„Zilele acestea am avut discuții cu constructorul, care lucrează deocamdată doar cu o echipă. L-am rugat să suplimenteze, și ne-a promis că așa va face: va aduce încă o echipă la săpat și una la stația de epurare.

Este o lucrare foarte importantă. Am finalizat canalizarea la drumul județean, și continuăm acum cu această lucrare”, a mai spus Eugen Bușcoi.

Eugen Buşcoi: „Am primit bani – 310.000 de lei”

Potrivit edilului, prin intermediul Masterplan, în comună se va introduce şi apă, iar Primăria din Zagra are în vedere să se ocupe şi de biserica de lemn care se află în patrimoniul Unesco.

„Avem o biserică de lemn cam la un kilometru de drumul asfaltat. Am vrea să asfaltăm și drumul până la biserică, din bugetul local, în acest an. De asemenea, avem un proiect pentru reabilitarea școlii din Suplai, cu fonduri de la Ministerul Mediului.

Am făcut comandă pentru a realiza un mic parc de joacă pentru copii în satul Aluniș.

Le dau o veste foarte bună și celor din Aluniș care au suferit de pe urma alunecărilor de teren. Am făcut un raport de necesitate, am primit bani – 310.000 de lei – pentru a edifica un zid de susținere acolo și de refacerea a drumului care s-a surpat. Trebuie făcut un mic proiect ca să putem să intervenim cu lucrările de reabilitare”, a mai spus Eugen Bușcoi.

Primarul a continuat, referinduşe totodată şi la şcolarii din Aluniş care sunt nevoiţie să facă naveta până în Zagra

„Avem microbuse, am avea de făcut ceva investiții și în centuri și scaune speciale pentru copiii mici. Dar tot e foarte dificil cu transportul. Aluniș este un sat izolat, oamenii stau și la 2-3 kilometri de stația de autobuz.

Părinții toți sunt nemulțumiți. Îi aducem pe copiii de clasele V-VIII la Zagra, dar e mai greu cu copiii mici, care vin de departe la autobuz. Când plouă – copiii ajung uzi la autobuz, iar părinții trebuie să-i schimbe acolo…”, a mai spus Eugen Bușcoi.

Primarul a mai discutat şi depsre cheltuielile care vor fi majorate din cauza a două drumuri spre zona respectivă, care vor fi suportate de către Primărie.

„Eu totuși mai sper ca Inspectoratul Școlar să revină asupra deciziei și să nu desființeze școala”, a mai spus Eugen Bușcoi.