În cadrul unei conferințe de presă, primarul Ioan Turc a făcut un apel cu privire la revenirea la normalitate, spunând următoarele:

”Fac un apel care ține de revenirea la normalitate. Campania de vaccinare trebuie să meargă înainte și oamenii cred că au obligația să înțeleagă că nu putem discuta despre revenirea la normalitate în afara imunizării în masă, care se face în primul rând prin vaccinare.

La nivel național avem peste 2,8 milioane de persoane imunizate, iar marți s-a înregistrat recordul de persoane vaccinate în 24 de ore: 91.778. Până în luna septembrie Guvernul își propune ca 70% din populația României să fie vaccinată”, a declarat într-o conferință de presă președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

11% din populația generală a fost vaccinată în Bistrița

Potrivit edilului, în județul Bistrița s-au vaccinat aproximativ 36.000 de persoane, adica 11% din totalul populației generale.

În cadrul centrului de vaccinare amenajat de către Primăria Bistrița s-au imunizat nu mai puțin de 3.321 de persoane cu serul AstraZeneca și 1.470 cu Pfizer.

”De acum mingea e clar în terenul nostru, al fiecăruia dintre noi. Trebuie să depășim orice fel de prejudecăți, trebuie să îi ascultăm pe specialiști și să ne uităm la experiența statelor care se află înaintea noastră nu pentru că românii sunt altfel ci pentru că, spre deosebire de alte țări, în România calitatea mesajului pro-vaccinare a fost una slabă, trebuie să recunoaștem acest lucru, și acoperită de trompete”, a spus primarul Ioan Turc.

Vaccinare = Normalitate

Diana Morar, deputat PNL a ținut să facă și aceastea un apel către cetățenii bistrițeni care doresc să se programeze pentru primirea dozei de imunizare împotriva coronavirusului.

”Doar așa vom reuși să ieșim din zodia restricțiilor. Toată lumea ne întreabă cum vor fi în continuare restricțiile, ce se va întâmpla de la 1 iunie. Nu are cum să se întâmple nimic diferit dacă indicele infectărilor nu scade, iar noi putem contribui la această scădere prin vaccinare.

Cu toții ne dorim să participăm la spectacole, copiii să meargă la școală, să avem o viață socială, să interacționăm, să ne reluăm viețile de dinainte de pandemie, iar acest lucru nu se poate fără implicarea noastră activă. Doar prin vaccinare ne putem îndrepta spre normalitatea pe care ne-o dorim”.