Primarul Bistriței, domnul Ioan Turc, este de părere că ”dacă ne dorim variantă ocolitoare și drum expres, trebuie să ne implicăm ca autorități locale”.
”Pentru cei care își pun întrebarea cum va arăta drumul Bistrița-Cluj pe componenta Bistrița – Dej, pentru că există acest tronson și pe Autostrada Nordului și s-ar suprapune. E foarte simplu, nu vom avea două drumuri expres de la Bistrița la Dej, ci unul singur, dar lucrurile sunt clare. Cele trei tronsoane ale drumului Baia Mare – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava s-au licitat studiile de fezabilitate, pentru două s-a semnat, pentru al treilea s-a făcut contestație dar se va rezolva juridic și această problemă și este limpede că Bistrița pe această soluție va merge, pentru că ea este cu un pas înainte. Adică așa cum noi vom decupa din traseul Bistrița – Vatra Dornei segmentul de drum ocolitor, tot așa vom decupa din tronsonul Bistrița – Baia Mare segmentul Bistrița – Dej, care va fi parte a drumului rapid Bistrița – Cluj-Napoca”, a declarat Ioan Turc într-o conferință de presă.
Parteneriat pentru drumul Bistrița-Cluj
Acesta a precizat că a avut o serie de discuții împreună cu primarul din Cluj, Emil Boc, precum și cu președinții Consiliului Județean Cluj și Bistrița-Năsăur, Alin Tișe și Radu Moldovan.
”Primăria Bistrița este cât se poate de deschisă pentru semnarea unui parteneriat în vederea realizării mai rapide a drumului Bistrița – Cluj. Această procedură a făcut-o pentru prima dată Ilie Bolojan pentru drumul rapid Oradea – Arad, acolo s-au semnat niște acorduri între UAT-uri și CNAIR, rezultatul fiind un ritm mai alert fiindcă CNAIR este un mamut, există multă documentație, o anumită inerție și dacă vrem să ne mișcăm mai repede trebuie să ne asumăm responsabilități”.
Diana Morar, deputat PNL a subliniat faptul că după discuțiile avute cu conducerea CNAIR, a reieșit că Bistrița se află în momentul actual înaintea altor județe care au prinse tronsoanele prin intermediul acestui proiect, având în vedere că pentru tronsonul Bistrița-Vatra Dornei, momentan studiul de fezabilitate se află în lucru, iar în ceea ce privește tronsonul Baia Mare-Bistrița. ofertele aferente realizării studiului de fezabilitate sunt reevaluate, odată cu decizia finală a instanței.
Finalizarea procedurii va avea loc undeva la mijlocul lunii mai, atunci când se va putea semna contractul.