În cadrul unei conferințe de presă, președintele PNL BN și primarul Bistriței, Ioan Turc, a afirmat faptul că filiala județeană în susține pe Ludovic Orban.

Potrivit spuselor lui Orban, susținerea candidaturii sale pentru un nou mandat la conducerea partidului a fost votată de către 36 de organizații PNL, în biroul județean. Conform acestuia, în cursul anului 2021 se va organiza Congresul formaţiunii în funcție de situația epidemiologică națională.

”Opțiunea filialei județene, pe care am comunicat-o în urma unei consultări într-un cadru statutar, este de susținere pentru un nou mandat a președintelui în funcție, Ludovic Orban. Mă îndoiesc că se va schimba ceva. Bineînțeles că vom trece și noi prin alegeri interne la nivel de filială, dar anticipez că Ludovic Orban va avea sprijinul masiv al filialei pentru obținerea unui nou mandat. Sunt un om care nu îmi schimb poziția după ce mi-o fac cunoscută.

Se știe foarte bine că în 2017 nu am susținut candidatura președintelui Ludovic Orban. Am spus că am altă opțiune, am mers pe altă opțiune. Acum am afirmat și rămân la opinia că președintele Ludovic Orban are motive întemeiate pentru a solicita încredințarea unui nou mandat. Consider că și-a făcut treaba bine, este un om de dialog, atent în ceea ce privește relația cu filialele, cu colegii.

Cred că a obținut performanțe din punct de vedere politic într-un context deosebit de complicat și eu cred că rezultatele bune trebuie premiate, nu amendate. Rămânem la ce am stabilit deja, nu ne schimbăm de mers și nu pe criterii de oportunitate. În 2017 se știa că Ludovic Orban va câștiga, dar am avut o altă opțiune”.

Ioan Turc despre relația cu Robert Sighiartău

Referitor la relația cu deputatul Robert Sighiartău, Ioan turc a precizat următoarele:

”Este o relație cât se poate de alcalină, de colegialitate normală în interiorul unui partid. Le recunosc tuturor colegilor mei dreptul fundamental de a decide individual, nu am avut niciodată reacții de ostilitate în raport cu colegii care au avut alte opțiuni. Cred că se observă faptul că oameni care s-au poziționat, chiar în interiorul partidului, pe poziții nu întotdeauna similare cu ale mele sunt oameni din proximitatea mea politică în momentul de față”.

Împreună cu deputatul PNL Diana Morar, Ioan Turc a anunțat că aceștia și-ar putea depune candidatura pentru o funcție în cadrul partidului la nivel național, însă detalii cu privire la acest aspect vor oferi numai atunci când va fi momentul.

Totodată, Morar a mai anunțat că după sărbătorile Pascale, calendarul de alegeri din județe va fi luat în discuție în forurile de conducere naționale.