În cursul zilei de ieri, primarul Bistriţei, Ioan Turc, a anunţat semnarea cu succes a acordului de colaborare cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR) pentru iniţierea proiectului referitor la “Varianta de ocolire Bistriţa”.

”Împreună cu directorul general Mariana Ioniță, astăzi am parafat, la București, acordul de colaborare cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, pentru realizarea proiectului ”Varianta de ocolire Bistriţa”, ca parte a interconectării aliniamentului Autostrăzii Nordului. Documentul fusese aprobat în această lună și de plenul Consiliului Local Bistrița, într-o ședință extraordinară de îndată”, a declarat primarul.

Ce prevede acordul

Potrivit acordului de faţă, părţile implicate vor colabora pentru realizarea următoarelor obiective:

”Pentru susținerea procesului de selecție a modului de interconectare a municipiului Bistrița la aliniamentul Autostrăzii Nordului (Lot 2, Bistrița – Vatra Dornei), a identificării eventualelor constrângeri la nivel local, a emiterii cu celeritate a avizelor și certificatelor de urbanism necesare, după caz, a facilitării accesului proiectantului care implementează contractul de prestări servicii de proiectare pentru lotul 2 al Autostrăzii Nordului pentru realizarea studiilor de teren, a oricăror altor activități necesare în scopul proiectului”.

Contractul a fost semnat în data de 10 martie

Parte a celui de-al doilea lot din Autostrada Nordului, Bistriţa – Vatra Dornei, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a studiului geotehnic pentru varianta ocolitoare a Bistriţei a fost semnat în data de 10 martie.

Astfel, CNAIR se va ocupa de prima etapă, cea a studiului de fezabilitate, iar a doua, cea a proiectului tehnic şi a lucrărilor aferente va fi realizată de către municipalitate cu finanţare de la CNAIR prin POIM 2021-2027.

SC EXPLAN SRL din Cluj-Napoca, câştigătorul contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate

Ofertantul care a fost declarat câştigător pentru elaborarea studiului de fezabilitate a Lotului 2, Bistriţa – Vatra Dornei, este SC EXPLAN SRL din Cluj-Napoca, iar valoarea contractului este de 15.793.026,12 lei fără TVA.