Un cetățean din Uriu, din județul Bistrița, s-a plâns de modul de realizare a lucrărilor de asfaltare care se realizează în localitate. Concret, potrivit acestuia, șanțurile care au fost înățate cu 25 de centimetri provoacă inundații în grădinile oamenilor.
„E vorba de strada ce duce spre Gară. O porțiune de drum a fost făcută de cei de la LDP, care au asfaltat și au făcut șanturile de scurgere a apei calculând în locul greșit.
Adică, în loc să măsoare CÂT de adânc ar fi trebuit făcut șanțul în zona unde e o subtraversare, aproape de sala de sport, au măsurat în apropierea fostului depozit de piatră. Ori acolo șanțul ăla era acoperit în mare parte de piatră, nu era mărimea corectă. Eu le-am tot spus și celor de la LDP.
Am fost și la Primărie în nenumărate rânduri. Dar nimeni – nimic”, a explicat supărat localnicul din Uriu.
În momentul de față, lucrările sunt continuate de către CLM care a preluat nivelul asfaltului „lăsat” de LPD. În mod normal, șanțurile ar urma să fie „ridicate” cu 20 de centimetri.
„Eu când am văzut UNDE se pun tuburile, am întrebat dacă acela va fi nivelul. Mi s-a spus că da, ori nu e normal. Sunt mai sus cu 25 de centimetri. Astfel, apa din grădini NU mai are cum ajunge în șanț și o să ne fie inundate. E vorba de patru gospodării care ne aflăm în situația asta.
Când am tot întrebat încoace și încolo și le-am semnalat problema, mi s-a spus că deja cei de la LDP au betonat, și nu mai pot pune să se strice. Iar lucrările se vor face în continuare așa cum le-au lăsat. E vreun proiect făcut? Sau dacă e, îl respectă cineva??”, a mai spus bărbatul.
Potrivit primarului Radu Spermezan, vina… cade pe teren
Potrivit primarului comunei Uriu, domnul Radu Spermezan, lucrările executate sunt „ca la carte”, iar de vină ar fi doar terenul respectiv.
„Domnul acesta e cu mintea… odihnită. Mă mir că nu s-au certat cu el oamenii care lucrau, la cât i-a tot bătut la cap. Asta până i-am spus să lase oamenii să lucreze. Este proiect făcut și respectat. Încă LDP a adâncit șanțurile, a dat o cădere de vreo 8 – 10 centimetri.
Acuma, șanturile astea sunt făcute ca să se scurgă apa de pe drum, nu din grădinile sau curțile oamenilor. Și la mine șanțul e deasupra nivelului curții mele” a declarat primarul Radu Spermezan.
La un moment dat se pare că ar fi existat o „greșeală”, care însă a fost remediată.
„Într-adevăr, la un moment dat s-au făcut niște lucrări, și apa îi stătea în fața casei. Atunci da, a avut dreptate. Dar s-a intervenit, s-a modificat, iar lucrările care s-au făcut sunt așa cum trebuie”, a subliniat primarul.
Conform acestuia, zona în care „cetățeanul nemulțumit” deține casa ar fi oricum una mlăștinoasă.
„El trebuia să știe că acea zonă e mai mlăștinoasă, și că există riscul să fie inundat. Dar oricum, șanturile astea sunt pentru apa de pe carosabil. Deci el, pentru grădină, poate face niște drenuri, șă ducă apa în canalizare. Dar asta implică costuri. Ori el vrea ca apa de la el din grădină să se scurgă în aceste șanțuri. Nu vrea să facă ceea ce au făcut și ceilalți cetățeni.
Și eu aș vrea să îmi fie șanțul mai jos decât nivelul curții mele, și apa să meargă acolo, dar nu e așa, și apa îmi merge în grădină. Dar poate face acele drenuri ca să meargă apa în canalizare. Dar e de investit. Ori el vrea să-i facă alții”, a concluzionat primarul Radu Spermezan.