Meteorologii au anunțat că în următoarea perioadă, vremea se va răci treptat. Valorile termice vor fi mult mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă.

Confom Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele zile cerul va fi noros și va ploua în majoritatea zonelor din țară. Temperaturile se vor situa între 0 și 8 grade Celsius. Din 16 aprilie vremea se va încălzi, treptat. În perioada 12-15 aprilie, vremea se răcește în Banat. Temperaturile scad cu mult față de această perioadă a anului.

Din 16 aprilie vor crește și temperaturile, iar vremea va începe să semene cu normalul pentru această perioadă. Temperaturile sunt situate între 15-16 grade și minime între 4-5 grade. Din 19 aprilie se vor reîntoarce ploile, local, semnificative din punct de vedere cantitativ. Ploile vor fi însoțitte cu descărcări electrice.

Meteorologii au anunțat ploi în toată țara

În intervalul 12-15 aprilie, în Crișana, vremea ajunge la valori 6-7 grade, iar minimele de 1-2 grade. În intervalul 16-19 aprilie vremea va fi mai caldă, iar din 20 aprilie va începe să plouă.

În Transilvania, vremea se răcește treptat, iar valorile termice sunt mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi între 6-7 grade Celsius, iar minimele vor fi între -1 și 0 grade Celsius. De pe 16 aprilie, vremea începe să se încălzească, însă posibilitate de ploi va fi ridicată.

În intervalul 13-15 aprilie, în Maramureș, vremea se răcește, iar ziua se vor înregistra 6 grade. Din 16 aprilie, vremea se încălzește și crește presiunea atmosferică.

În Muntenia, vremea va fi caldă în perioada 14-16 aprilie. Temperaturile vor ajunge și 20 de grade. Se răcește apoi, iar temperatura nu mai trece de 11-12 grade. Începând cu 17 aprilie, tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară, iar temporar va ploua.

La munte, în primele două zile se vor înregistra temperaturi maxime medii de 9-10 grade. Astfel, în perioada 14 – 16 aprilie, temperaturile diurne se vor situa în medie între 0 şi 2 grade, valori cu mult sub cele normale.