Urmare a atacurilor înaintate de către fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, premierul României, Florin Cîţu s-a văzut nevoit să facă o serie de declaraţii.

”Cum ar fi să comentez declarațiile celor din opoziție în fiecare zi? Nu aș avea timp. Avem de trecut țara prin pandemie. Lucruri foarte importante de făcut. Opinii personale nu comentez dar aș vrea să îi asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliția funcționează, ieri a fost un prim pas important, am avut o ședință de Guvern în care lucrurile au mers foarte bine.

Lucrurile merg foarte bine și acesta este mesajul important pentru români. Guvernul funcționează bine și pe lângă că spun eu acest lucru, se vede în cifre”, a declarat premierul.

Florin Cîţu îi cere explicaţii lui Barna

În privinţa declaraţiei fostului ministru Voiculescu, potrivit căreia ar exista anumite diferenţe între decesele raportate şi cele reale, Cîţu a spus că Dan Barna trebuie să vină cu o explicaţie în acest sens.

”Aici lucrurile sunt foarte importante și trebuie clarificate. Eu îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătății, să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus. Și ce ar trebui să prezinte în ședința de Guvern”, a declarat Cîțu.

Totodată, premierul îşi doreşte exact acelaşi lucru şi în cazul acuzaţiilor fostului ministru demis referitoare la manipularea politică a fiecărui accident din cadrul sistemului sanitar.

”Mai avem pentru vicepremierul Barna încă un raport de prezentat. Îi cer public să prezinte în ședința de guvern și public dacă avea cunoștință de aceste acuzații și cu soluții a venit. Și aici sunt foarte serios. Dacă avea cunoștințe de aceste acuzații și nu le-a prezentat public și ce soluții a dispus.

Eu vă spun public că în nicio ședință de Guvern, până acum, nu a fost prezentată  o notă de informare în care să fie prezentate aceste acuzații. Pentru că eu aș fi luat măsuri!”, a spus Florin Cîţu

Vlad Voiculescu: „Fiecare accident din sistemul sanitar a fost manipulat”

În cursul acestei zile, Voiculescu a afirmat faptul că ”există diferențe fundamentale între numerele reale și cele raportate”.

„Îl rog pe domnul ministru interimar să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut, cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. Nu aș vrea să arunc numere pentru că nu adeclam reușit să documentăm acest lucru, dar investigația noastră ne arată că există diferențe fundamentale între numerele reale și cele raportate”, a spus Voiculescu.

”Fiecare accident din sistemul sanitar a fost manipulat, folosit politic de către opoziție, acest lucru este firesc.

Dar ce este nefiresc este ca partenerii de coaliție să folosească accidente sau moduri mai puțin mai puțin perfecte de a aborda o situație precum cele de la Foișor sau Babeș, lucruri care nu țineau de MS, au fost folosite în MS. Și când spun că nu țineau de MS spun că responsabilitatea clară, de exemplu pentru evacuarea de la Foișor, era în sarcina altcuiva”, a mai spus acesta.