În ediția de 1 iunie a emisiunii Evz Play s-a discutat despre soluții pentru a aduce, la vaccinare, mai mulți români.

Propunerea lui Cristian Tudor Popescu, de a oferi bani oamenilor pentru vaccinare,  a fost discutată de Robert Turcescu și invitații săi.

Dan Andronic a precizat că se pot acorda alte stimulente pentru convingerea românilor de a se vaccina.

„Dați tichete de vacanță, i-am și transmis-o lui Cîțu, ajutați Horeca. Într-o asemenea campanie apare oboseala. Rămân cei care nu sunt convinși. Cel mai simplu este să vii cu măsuri de stimulare”, a conchis Andronic, relatează evz.ro.

Bani sau tichete de vacanță pentru a te vaccina

Jurnalistul Mirel Curea a precizat că pentru a combate un pericol social trebuie scoase ,,la luptă” toate mijloacele democratice

Cu toate acestea, Turcescu a amintit că procesul de vaccinare se află într-un moment de cotitură, iar statul român trebuie să vină cu soluții pentru accelerarea imunizării populației.

„Ar trebui județul și caravana, fiecare ministru să-și ia un județ (n.r. – în care să organizeze o caravană a vaccinării„, a completat Mirel Curea.

Sub 70.000 de persoane s-au prezentat la vaccinare împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore s-au vaccinat peste 64.000 de persoane, relatează CNCAV. De la debutul campaniei s-au vaccinat 4,3 milioane de persoane în România, sub pragul de cinci milioane anunțat de prim-ministru.

Mai exact, 20.536 dintre persoanele vaccinate au primit prima doză de vaccin, iar 43.597 pe cea de-a doua.

De asemenea, România ar putea începe imunizarea împotriva COVID-19 a adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani de astăzi, 2 iunie.

Țara noastră se numără printre primele țări din lume care au luat o astfel de decizie. Pe 28 mai, Agenția Europeană a Medicamentului ( EMA) a emis recomandarea de autorizare a vaccinului Pfizer pentru această categorie de vârstă.

Din 1 iunie se pot organiza, din nou, nunți, botezuri și petreceri private. De asemenea, cluburile și discotecile își pot deschide ușile.