Autotestul antigen COVID este rapid, noninvazive, cu o precizie foarte mare de diagnosticare, susțin specialiștii în sănătate. Se folosește în orice moment al zilei, fără supraveghere medicală.

Testarea rapidă rămâne principala metodă de limitare a infectărilor cu SARS-CoV-2, alegerea testului rapid uşor de folosit şi cu acurateţea cea mai ridicată fiind esenţială. Experienţa DDS Diagnostic în domeniul cercetării medicale şi inovării în sectorul produselor de diagnostic este încă o dată confirmată prin acreditarea şi certificarea oficială a produselor sale de diagnostic Covid-19, transmite compania DDS Diagnostic, relatează Agerpres.

Primul autotest antigen COVID în România, avizat. Cum îl vom folosi

Autotestele antigen Covid au fost folosite cu succes în toată Europa, pentru testarea populației. Acestea sunt utilizate în mod special în școli, pentru rapiditate, comoditate.

„Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susţine şi uşura procesul de testare în masă şi în România.  Aşa cum au făcut şi alte ţări europene, precum Germania, Franţa, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal.

Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt educaţia, cultura, HoReCa etc. Cel mai mare avantaj este faptul că, prin acest produs, testarea nu mai este condiţionată de prezenţa personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă şi la scară largă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa, şi a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de mai bine de un an din cauza pandemiei”, a declarat Dana Stan, fondatorul şi liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic,menționează sursa citată.

De ce este importantă testarea

Testarea de Covid este importantă, deoarece poate diagnostica rapid infecșia cu COVID. Semnele pe care le indică acesta pot fi confirmate sau infirmate cu ajutorul analizelor de sânge sau cu testele PCR. Această ultimă formă de testare este obșigatorie pentru călătorii, în cazul persoanelor nevaccinate sau care nu au trecut prin boală.