Pentru impulsionarea arădenilor de a participa la campania națională de vaccinare, autoritățile locale și județene s-au mobilizat, fiind prezentate în cursul acestei zile, de către conducerea municipiului și a Direcției de Sănătate Publică Arad, primele acțiuni care vor fi desfășurate în acest sens.

Maraton de vaccinare și Drive-thru

Rezidenții județului Arad se vor putea vaccina fără programare începând de miercuri, ora 08:00. Acesta este al treilea drive-thru din țară și primul din Arad, primele fiind deschise în Deva și Cluj.

Astfel, persoanele interesate se vor putea imuniza direct din mașină, cu serul Pfizer, în parcarea fostului supermarket Real.

Conform viceprimarului Lazăr Faur, în momentul actual au loc ultimele pregătiri pentru acțiunile de față, urmând ca miercuri să înceapă vaccinarea propriu-zisă.

„Centrul de vaccinare drive-thru va fi funcțional atâta timp cât va exista cerere. Putem vaccina acolo și până la 200 de persoane pe zi, dacă există cererere, iar orarul de funcționare este între 8 dimineața și 8 seara. Sperăm ca acțiunea noastră să aibă o adresabilitate cât mai mare.

Cât privește tipul de vaccin, se va folosi Pfizer, dar dacă există cerere pentru Moderna și AstraZeneca, există disponibilitate din partea DSP Arad.”

Maraton de vaccinare în Arad

Maratonul de imunizare ajunge și în județul Arad, care urmează să se desfășoare la începutul săptămânii viitoare, în holul Primăriei Municipiului Arad.

„Am ales această locație pentru că este emblematică pentru Arad, este un loc primitor și sperăm să atragem cât mai mulți arădeni. Vaccinarea se face și aici fără programare, cu vaccin Pfizer.

De asemenea, mai avem o acțiune cu echipele mobile care se adresează persoanelor nedeplasabile din municipiu și care, deși ar dori să se vaccineze, nu pot ajunge la centrele fixe”, a adăugat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

Cu toate că înscrierea nu este obligatorie, fiecare arădean care vrea să primească injecția cu serul anti-coronavirus trebuie să posede asupra lor cartea de identitate.

Cum scapă Aradul de restricții

Horea Timiș, directorul DSP Arad, a precizat la rândul său faptul că imunizarea este în continuare singura soluție pentru a scăpa de restricții.

„Ne dorim cu toții să scăpăm de restricții, la nivel de comunitate, de aceea arădenii trebuie să înțeleagă și să conștientizeze importanța vaccinării. Cu cât mai repede reușim să imunizăm o parte importantă a comunității, cu atât mai repede vom reuși să deschidem Aradul și să asistăm la o relaxare treptată a măsurilor restrictive.”

Cum te programezi pentru echipajele mobile

Pentru înscrierea în vederea imunizării anti-Covid-19, arădenii care doresc să participe la vaccinare prin intermediul echipelor mobile, o pot face sunând la numerele de telefon: 0783.121.105 sau 0257.254.923.

Odată apelat unul dintre aceste numere, se vor furniza adresa exactă și numărul de telefon, pentru ca mai apoi, aceștia să fie resunați pentru stabilirea zilei și a intervalului orar în care echipa de vaccinare să ajungă la domiciliul solicitanților.