Potrivit primarului Eugen Buşcoi, comunitatea din zonă se confruntă cu o „problemă foarte mare”: Pentru a se putea ajunge la Petrişor, din comuna Zagra, oamenii sunt nevoiţi să facă un ocol de peste 30 de kilometri „şi copiii de clasele V-VIII de acolo ar putea fi aduși la școală mult mai simplu…”

Primarul Buşcoi a vorbit recent despre proiectele pe care doreşte să le realizeze anul acesta în Zagra, precizând faptul că:

„Nu mă pot plânge foarte tare de buget. Este mai mic decât anul trecut, dar putem totuși face câteva lucruri la noi în comună, putem implementa unele proiecte. Nu este vorba despre o comună săracă, dar Zagra are nevoie de susținere de la nivel central.

Ne-am susține financiar singuri, dar exact numai pe funcționare. Nu știu dacă am mai avea bani să facem și proiecte, să implementăm alte proiecte. Ca să poți face un proiect ai nevoie de studii de fezabilitate, proiectarea propriu-zisă – care toate costă. Este destul de greu fără bani. Rămâi cu viziunea, dacă tu nu ai un buget la dispoziție”, a mai precizat Eugen Bușcoiu.

Eugen Buşcoi spune că sunt bani suficienţi şi pentru anumite studii de fezabilitate

Acesta a mai spus că din bugetul alocat pentru anul 2021 vor rămâne finanţe şi pentru câteva studii de fezabilitate, precum şi pentru intabularea unui drum care leagă Perişorul de Zagra.

„Așteptăm și sesiunea de fonduri europene, să vedem ghidul și condițiile din el.  Ne pregătim. Ar fi minunat să existe finanțare și pentru drumuri agricole. Vrem să asfaltăm drumul agricol dintre Perișor și Zagra, pentru că acum nu este legătură directă între Perișor și Zagra”, a precizat primarul Eugen Bușcoi.

Ocol de peste 30 de kilometri

În ciuda faptului că aparţin de Zagra, localnicii din Perişor sunt forţaţi să facă un ocol de peste 30 de kilometri, prin Mireş, Piatra şi Mocod.

În situaţia în care acest drum agricol ar fi asfaltat, localnicii care se deplasează până în Zagra ar avea de parcurs cu 4-5 kilometri mai puţin.

„Am rezolva o problemă foarte mare pentru comunitatea de acolo. Și copiii de clasele V-VIII de acolo ar putea fi aduși la școală mult mai simplu”, a subliniat Eugen Bușcoi.

Primarul a ţinut să mai explice şi faptul că proiectul ar putea fi depus în cursul acestui an, iar intabularea a fost deja începută.

„Dacă va exista finanțare pe drumuri agricole, am discutat și cu colegii din primărie, toată lumea este de acord ca primul lucru pe care să-l facem să fie acesta: să legăm satul Perișor de comuna Zagra…”, a mai spus Eugen Bușcoi.