Chinezii ce trebuiau să realizeze cei 10 kilometri din lotul Tigveni Curtea de Argeș, autostrada Sibiu-Pitești, după ce au fost excluși de la licitație pentru că erau pe o listă neagră a Băncii Mondiale au câștigat la Curtea de Apel.

Compania de autostrăzi va trebui să facă o reevaluare a ofertelor pe porțiunea încredințată altei companii austriece.

Chinezii vor trebui să realizeze cei  10 kilometri din autostrada Sibiu-Pitești, mai exact secțiunea dintre Tigveni și Curtea de Argeș, relatează Digi24.

Blocaj pe autostradă Sibiu-Pitești

După ce CNAIR a atribuit contractul austriecilor de la Porr, China Railway a dat în judecată compania de administrare, iar Curtea de Apel le-a dat dreptate chinezilor.

Austriecii de la Porr au cerut suma de 1,67 miliarde de lei pentru realizarea în cinci ani a celor 10 kilometri de șosea rapidă. Compania asiatică a omis să precizeze despre problemele avute în Georgia cu Banca Mondială și faptul că a ajuns pe lista neagră a instituției financiare. Motiv pentru care a fost exclusă categoric de la licitație.

Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, a precizat că în anul 2022 se va putea circula pe autostrada Sibiu-Pitești.

Mai exact pe tronsonul Sibiu-Boița, unde compania austriacă a realizat deja 40 % din lucrări, iar la finalul anului viitor autostrada va fi gata.

Vom putea circula pe autostrada din anul 2022

Chinezii au reușit să câștige în instanță, după ce au fost excluși de la licitație datorită problemelor pe care le-au avut în Georgia cu Banca Mondială. În această vară vor începe lucrările pentru construirea celor 30 de kilometri de șosea rapidă dintre Pitești și Curtea de Argeș.

Tot din autostrada Sibiu-Pitești, aproape 70 de kilometri sunt dați în licitație. Chinezii vor trebui să realizeze cei  10 kilometri din autostrada Sibiu-Pitești, mai exact secțiunea dintre Tigveni și Curtea de Argeș.

Austriecii de la Porr au cerut suma de 1,67 miliarde de lei pentru realizarea în cinci ani a celor 10 kilometri de șosea rapidă.