Duminică, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat pentru Digi24 că toate cadrele didactice vor primi cel puțin 200 de lei pentru recuperarea orelor. De asemenea, suma poate ajunge până la 500 de lei.

Potrivit ministrului, există la momentul actual două surse de finanțare pentru plata orelor de recuperare.  Una dintre acestea acoperă elevii cu vârsta de până la 16 ani.

„Există la nivel de proiect, am identificat din POCU o sumă de 30 milioane de Euro, care a făcut deja obiectul unei ordonanțe de urgență nr. 171 prin care am putea să acordăm elevilor. Este vorba despre cei sub 16 ani pentru că doar ei sunt eligibil – o sumă de 200 de lei pe lună și luând în calcul un interval de două luni și jumătate de la deschiderea școlilor în format fizic – februarie, martie, până la jumătatea lunii aprilie – asta ar însemna 500 de lei per elev. Asta ar însemna 100 de Euro per elev pentru acțiuni remediale” a spus ministrul pentru Libertatea.

40 de milioane de euro pentru reducerea abandonului școlar

Bani în plus pe care profesorii ar putea să-i primească reprezintă un lucru important în vederea compensării pierderilor suferite de către elevi. De asemenea, ministrul Educației a mai spus că se vor căuta măsuri în vederea reducerii abandonului școlar.

Avem un alt proiect împreună cu Banca Mondială din care peste 40 milioane de Euro sunt destinați acțiunilor remediale ca măsură de reducere a abandonului școlar. Doar că proiectul acesta este destinat elevilor de liceu. Deci împreună ar putea să asigure finanțarea și vor putea să asigure finanțarea cadrelor didactice implicate în procesul de recuperare a pierderilor”, a detaliat Cîmpeanu.

65 de mii de elevi, în risc de a rămâne cu media neîncheiată pe Semestrul I

 Conform unui comunicat publicat de Ministerul Educației, peste 65 de mii de elevi riscă să rămână cu situația neîncheiată pe Semestrul I. Unul dintre factorii prinicipali e reprezentat de imposibilitatea de acces la resurse tehnologice.