Tot ce trebuie să facă este să demonstreze cu certificat medical că sunt vulnerabili.

„Cei care au vulnerabilităţi, elevii care au vulnerabilităţi certificate medical cu siguranţă vor avea acces la învăţare online. Aparţinătorii: părinţi, bunici ai acestor copii care au vulnerabilităţi generate de boli cronice certificate medical şi ei vor avea acces la învăţământ online.

Cadrele didactice care la rândul lor pot avea vulnerabilităţi certificate medical vor putea să predea online sau asta în cazul în care nu vor exista şi în cea mai mare parte a situaţiilor nu există cadre didactice care să înlocuiască aceşti colegi care au vulnerabilităţi medicale. În acest fel vom asigura accesul la învăţământ online oricui are o motivaţie solidă, o certificare medicală”,a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

În ce condiții poate continua școala on-line

Autoritățile analizează, dacă se poate începe școala în format fizic, acolo unde rata de infectare cu Covid-19 a scăzut.

Datele Inspectoratelor Scolare arată că învățământul on-line a fost un eșec.

 Școala on-line. Absenteismul școlar a explodat în pandemie.

Un exemplu cert în acest sens este județul Brașov. Aproape 3000 de copii riscă să nu aibă mediile încheiate, deoarece nu s-au prezentat la cursuri chiar dacă au primit tablete.

Elevii, profesorii și chiar părinții susțin că nu se pot adapta învățământului on-line.

Mai mult decât atât, statul a făcut cu greu față situației logistice. Primele tablete și telefoane pentru elevi au venit abia la șase luni după pandemie.

Ministrul Cîmpeanu susține că profesorii vor recupera materia pierdută și totul se va încheia în favoarea elevilor.

Prioritate vor avea absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a care susțin examene naționale. Ministerul Educației vrea ca profesorii să primească bani în plus pentru orele suplimentare.

Pe de altă parte, sindicatele cer să le fie returnate cheltuielile cu dispozitivele pentru a susține ore on-line. Cadrele didactice au făcut eforturi pentru a susține ore on-line, au menționat acestea.