Prima săptămână din luna februarie aduce temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei din calendar. Se va simți mai ales în zonele centrale și cele de sud-vest, acolo unde abaterile termice sunt cele mai mari. Se prevăd abateri mai mari de 5,5 grade Celsius față de normalul climatologic al unei prime săptămâni din februarie. Precipitațiile vor fi deficitare în regiunile sud-vestice, iar în rest valori apropiate de normal.

Următoarea săptămână, 8-15 februarie sunt temperaturi medii ușor mai coborâte în special în partea de est și nord-est a țării. În rest valorile vor fi apropiate de normal.

În săptămâna următoare, 15-22 februarie, vor fi temperaturi mai coborâte în toate regiunile dar,mai ales în nord estul țării. Ultima săptămână, 22 februarie- 1 martie, aduce valori apropiate de normal

„În ceea ce privește valorile de precipitații, cu excepția primei săptămâni când informațiile indică un semnal al unor precipitații deficitare, următoarele trei săptămâni sunt caracterizate de valori apropiate de normal, dar luna februarie este cea mai săracă lună în precipitații a iernii și a anului” a spus Elena Mateescu, Directoarea ANM.

  Directoarea ANM a subliniat:

 ”Cu siguranță, săptămâna 1-8 aduce valori mai ridicate. Miercuri – joi, vor fi temperaturi maxime de 14-15, posibil chiar 16 grade Celsius în partea de vest, sud-est și minime preponderent pozitive. După care, urmează două săptămâni cu temperaturi mai coborâte”.

Vremea în Transilvania pentru luna februarie

Până în data de 5 februarie vremea se va încălzi, iar temperaturile vor fi în creștere. Media  maximelor va urca de la 4-5 grade, până la 10-13 grade, iar a minimelor de la -1 până spre 3-4 grade. În intervalul următor se va răci treptat, astfel că, după data de 10  februarie, media temperaturilor maxime va coborî spre 2-3 grade, iar a minimelor până la -9 grade. Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ, izolat până în data de 5-6 februarie,  apoi pe arii mai extinse.

Prognoza ANM din februarie în Banat

În prima săptămână vremea se va încălzi treptat și o să fie valori termice mult  mai ridicate decât în mod normal la această dată. Media temperaturilor maxime va ajunge să se  situeze în jurul a 15 grade, iar a minimelor va atinge 4-5 grade. În cea de a doua sătămână se  va răci, astfel încât în ultimele zile media maximelor termice va fi între 2 și 6 grade, iar a  minimelor între -6 și -2 grade.  Vor fi precipitații slabe, izolat în prima parte a intervalului și pe arii mai extinse în cea de a  doua.

Prognoza ANM în februarie pentru Crişana

Vremea va intra într-un proces de încălzire până spre sfârșitul primei săptămâni, când  media temperaturilor maxime se va situa între 10 și 14 grade, iar a minimelor între 3 și 6 grade.  În cea de a doua săptămână se va răci treptat, mai ales în ultimele zile. În general media  maximelor termice va fi de 3-5 grade, iar a minimelor de -6–3 grade.  Vor fi precipitații slabe, izolat în prima parte a intervalului și pe arii mai extinse în cea de a  doua.

Prognoza ANM februarie pentru Maramureş