Meteorologii de la ANM au anunțat că astăzi, 4 aprilie, vremea se va răci treptat și se vor înregistra temperaturi scăzute în aproape toată țara. De asemenea, vremea caldă se lasă așteptată.

Astăzi, de Paștele Catolic, în mai toate regiunile din țară o să plouă. Precipitațiile vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de căderi de grindină. În zona montană, mai exact la altitudini de peste 1.500 de metri, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În Transilvania și Maramureș, în noaptea de duminică spre luni, se vor înregistra precipitații mixte. Vântul va avea intensificări locale și temporare, în majoritatea regiunilor țării.

Vremea de Paștele Catolic, 4 aprilie 2021

Viteza vântului va ajunge le 45 – 55 km/h, în timp ce în zonele montane înalte, în Carpații Meridionali și Orientali, vântul va ajunge și la peste 70 – 80 km/h.

Vremea va deveni rece în partea de sud și sud-est a țării. În Carpații Meridionali și Orientali se va înregistra viscol și ninsori până luni, 5 aprilie, la ora 10.00.

Sunt estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime în medie de 18…22 de grade) vor alterna cu perioade caracterizate de o vreme mai rece (valori la amiază de 12…15 grade).

În tot acest interval, mediat regional, minimele termice vor fi de 3…8 grade, precizează meteorologii.

Prognoza meteo, duminică, 4 aprilie. Prognoza specială pentru București

În București, vremea va fi variabilă. Astfel, cerul va fi înnorat și va exista posibilitate de ploaie.

Precipitațiile se vor resimți cu o intensitate mai mare în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, dar ploile își vor face simțită prezența și în cea de-a doua parte a zilei de duminică. Cantitățile medii de apă înregistrate se vor situa în jurul valorilor de 10-20 l/mp.

Așadar, vremea de Paștele catolic va fi marcată de intensificări ale vântului, ploi, dar și temperaturi scăzute, în Capitală.