Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că luni și marți temperaturile vor fi într-o creștere ușoară, dar valorile vor coborî de la jumătatea săptămânii până la 15 grade.

De joi sunt anunțate averse însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce se pot transforma în veritabile vijelii şi, izolat, va cădea chiar şi grindină.

Mâine, 10 mai, vremea va fi normală pentru această perioadă. În partea de vest a țării va fi mai cald, cu temperaturi de până la 26 de grade. În estul Transilvaniei, nopțile vor rămâne reci, unde se vor înregistra minime de până la 0-1 grade.

Marți, meteorologii au anunțat o nouă încălzire, iar temperaturile vor depăși valorile specifice perioadei în vestul țării. În restul regiunilor se vor apropia de normal.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17…19 grade la malul mării şi 28 de grade în vest, iar minimele vor fi cuprinse între 1-2 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade.

ANM anunță de când vom putea renunța la umbrelă

La capitală, vremea va fi frumoasă la început de săptămână. Maximele vor ajunge, însă, la 21-22 de grade în capitală.

Conform ANM, cerul se va menține senin în majoritatea țării, dar spre noapte se vor aduna norii în est, unde izolat va ploua slab. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…19 grade la malul mării şi 28 de grade în vest, iar minimele vor fi cuprinse între 1-2 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade.

Joi revin ploile în toate regiunile, iar vântul se va înteți și el. În vest și la munte va căpăta aspect de vijelie. Maximele nu vor depăşi 14 grade în Moldova şi 24 de grade în Oltenia.

Spre sfârșitul săptămânii viitoare, vremea se va încălzi din nou, iar în weekend temperaturile vor ajunge până la 30 de grade în sudul țării.

În intervalul 17-24 mai se vor înregistra temperaturi peste normalul perioadei. Ploile vor reîncepe spre sfârșitul lunii mai, iar temperaturile vor fi normale pentru această perioadă.