Prognoza meteo ANM. Vremea devine neobișnuit de caldă, de luni, 1 februarie.

Potrivit ANM, de luni, 1 februarie, temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 13 grade, în estul Transilvaniei, Banat și Oltenia. Cele minime vor varia între -4 și 6 grade.

În vest, centru și nordul țării, cerul va fi temporar noros și vor fi condiții de ploaie.

La munte, precipitațiile vor fi mixte, iar ziua se vor înregistra ninsori slabe.

Vremea în weekendul 30-31 ianuarie

Meteorologii anunță că se vor semnala lapoviță, ninsoare, viscol puternic și temperaturi extrem de scăzute. Informarea meteo este valabilă până sâmbătă dimineață, 30 ianuarie, ora 10.00

În zona montană înaltă,  va ninge, iar vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

 ANM.   Pericol de inundații în Transilvania 

În prima săptămână din luna februarie, în prima parte a zilei, temperaturile vor fi pozitive. Se vor înregistra  între 2 și 15 grade, apoi se vor semnala precipitații.

Cerul va fi mai mult noros în vestul, nordul, centrul teritoriului şi la munte şi va avea înnorãri temporare în rest. Vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare în Moldova şi local la munte, mixte în Maramureş şi Transilvania şi pe suprafeţe mici, mai ales sub formã de ploaie în celelalte regiuni. Izolat, se va semnala polei.

Prognoza meteo ANM. Vreme caldă, pericol de inundații

Meteoroloii avetizează asupra  creșterii debitelor mai multor râuri interne: Nera, Timiș, Bega, Olt, Jiu. Se estimează că pe Someșuri, Crișuri, Târnave, Mureș debitele vor fi totuși staționare sau chiar în scădere. Se conturează astfel riscul inundațiilor.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat la RTV, că trăim una dintre cele mai călduroase ierni din ultimul deceniu.

Practic, din 2015 şi până în prezent, fiecare an a doborât recorduri înregistrate anul anterior, tendinţa pare să fie în continuare aceeaşi.