Prognoza meteo. Cod galben emis pentru Arad, Bihor și Timiș. Luni, 28 decembrie,  vremea va fi închisă în cea mai mare parte a țării. Va ploua pe spații extinse în vestul Olteniei, în Muntenia și în sudul Moldovei, în timp ce în restul teritoriului precipitațiile se vor semnala doar local.

În nordul Munteniei cantitățile de apă estimate a se acumula vor ajunge local până la 20-25 de mm, iar izolat până la 35-45 de mm, mai ales în prima parte a zilei.

La munte va ninge viscolit și se va depune un strat de zăpadă destul de consistent, de până la 30-40 de centimetri (cu precădere în Carpații Meridionali, la peste 1600 de metri altitudine).

Prognoza meteo. Cod galben emis pentru Arad, Bihor și Timiș

Vântul va sufla tare la munte, moderat în sudul Banatului și nordul Moldovei.

În Transilvania și în Dobrogea, temperaturile vor fi deosebit de ridicate pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 7 si 12 grade in Transilvania si Maramures, 9-14 grade in Banat si Crisana, 6-11 grade in Oltenia si vestul Munteniei, 12-17 grade in estul Munteniei si in Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate in estul Luncii Dunarii) si 9-14 grade Celsius in Moldova.

Marți, 29 decembrie, cerul va fi mai mult noros în jumătatea vestică a țării,  unde vor cădea precipitații sub formă de ploaie, iar în est acesta va fi variabil.

În nordul Olteniei cantitățile de apă vor fi ceva mai însemnate, de până la 20-30 de mm în mod izolat.

La munte,  va ninge doar la altitudini mai mari de 1800 de metri, unde se va depune un  strat de zăpadă consistent.

Vântul va sufla  cu putere  pe crestele munților, moderat spre tare în Dobrogea și slab până la moderat, cel mult moderat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 12 grade în Transilvania și Maramureș, 9-14 grade în Banat și Crișana, 6-11 grade în Oltenia și vestul Munteniei, 12-17 grade în estul Munteniei și în Dobrogea.