Prognoza meteo. Cod galben și viscol în mai multe județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben și viscol până la ora 10:00 în zona de munte , la o altitudine de peste 1.800 de metri în județul Cluj.

Va ninge abundent și vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 60-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Până la ora 9:00, fenomene similare se vor semnala la altitudini de peste 1.800 de metri în județele Suceava, Neamț, Argeș, Prahova și Dâmbovița.

Administrația Națională de Meteorologie precizează că avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de șase ore.

Cum va fi vremea în Transilvania

În perioada 14-17 ianuarie  se vor înregistra temperaturi în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de -5…-3 grade şi minime în jur de -8 grade.

Începând cu 17 ianuarie,  vremea va deveni foarte rece și geroasă mai ales pe timpul nopţilor şi dimineţilor. În cele mai reci zile media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi de -12…-10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade.Pe parcursul zilei va ninge și se va depune strat de zăpadă. La munte pe  creste va fi viscol.

Joi, 14 ianuarie, va  continuă să ningă în toată zona montană şi se face și mai frig. În noaptea de joi spre vineri, vremea o să devină geroasă, iar temperaturile ating minime de până la -12 grade.

Vineri,15 ianuarie, vremea o să fie  rece şi o să fie ger dimineaţa şi noaptea. La altitudine de peste 1.800 de metri  apar ninsori  şi vântul va spulbera zăpada depusă în masivele sudice.Se face mai frig şi vom avea o maximă de -4 grade şi o minimă de de -12 grade

Sâmbătă, 16 ianuarie, vremea va fi geroasã, o să ningă slab pe parcursul zilei dar spre seară cerul se degajează treptat. Vântul va spulbera zăpada depusă în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã.

În nordul Transilvaniei  cerul va fi acoperit în marea majoritate de nor și o  să ningă.