Conform Administrației Naționale de Meteorologie, începutul săptămânii vine cu temperaturi neobișnuite pentru această periaoadă a anului. Vreme rece lasă loc celei calde.

În 22 februarie, luni, în Transilvania, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade, cele minime fiind între -12 grade în estul Transilvaniei și 7 grade în Dealurile de Vest. Pe alocuri în sud, est și centru, cerul o să fie senin.

Totodată vor fi nebulozitate joasă și ceață, iar dimineața e posibil să cadă burniță. Presiunea atmosferică va crește în sud, iar vântul va sufla slab și moderat.

Marți, 23 februarie, vremea va fi la fel de caldă ca și luni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade. Noaptea și la începutul zilei se va semnala ceață în zonele joase de relief. La altitudini mari, la munte, vântul va suflat moderat.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei. În Banat și Crișana se vor înregistra tempetaruri între 5 și 6 grade.

Vremea de miercuri începe să se răcească

Începând de miercuri, 24 februarie, vremea va începe să se răcească. Chiar dcă valorile termice vor fi într-o ușoasă scădere, vremea va fi, în cea mai mai mare parte caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade. Minimele vor fi între -2 și 7 grade, în marea lor majoritate.

Vremea se menține mai caldă în mod obișnuit în această perioadă din an în majoritatea zonelor țării. În est și sud-estul teritoriului cerul va avea înnorări. Pe alocuri va ploua slab, iar în zonele joase vor fi nori de plafon jos cu ceață și izolat posibil burniță.

Dimineața și noaptea se va înregistra ceață și burniță, iar la munte, în zonele înalte, vântul va sufla slab și moderat în regiunile estice. Începutul de săptămână aduce vreme bună pentru această perioadă a anului, cu temperaturi maxime ce pot ajunge până la 17 grade. De miercuri, 24 februarie, vremea se va răci treptat în anumite zone din țară, unde temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade.