Prognoza meteo pentru săptămâna 1-8 martie

Conform ANM, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului. Temeperaturile maxime diurne nu vor depăsi 6 grade, iar cerul va fi mai mult noros. Precipitațiile vor fi slabe în toată țara, dar mai ales la munte.

Meteo. Vremea în săptămâna 8-15 martie

A doua săptămână a luni martie va aduce o răcire a vremii. Temeperaturile vor fi, totuși, apropiate de cele specifice lunii martie.Temeperaturile minime vor fi cuprinse între -1 și 0 grade, iar cele maxime vor varia între 8 și 10 grade, mai ridicate în Banat.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15-22 martie

Potrivit ANM , în această săptămână, se vor înregistra condiții de precipitații în toată țara.

În regiunile extracarptice, vor fi precipitații mixte, de scurtă durată.

 Prognoza meteo.  Vremea se încălzește simțitor în luna martie

În ultima săptămână din luna martie, temeperaturrile vor fi mai ridicate pentru această perioadă. Minimele vor ajunge la 7-9 grade, iar cele maxime vor vari între -17 grade. În sudul țării, spot ajunge la 19 grade.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile, transmite ANM.

Cum explică ANM prognoza meteo din luna martie

” Să nu uităm că luna martie este prima lună a sezonului de tranziție, o lună capricioasă. Alternanțele de vreme călduroasă, urmată de vreme mai rece, rămân în continuare de interes și din păcate vorbim de o tendință spre deficit a cantităților de precipitații pentru prima jumătate din martie”, a precizat directorul ANM, citată de playtech.ro

Meteorologii au anunțat cu privire la faptul că iarna acestui an a fost cea mai caldă din ultimii 10 ani, cu efecte devastatoare asupra agriculturii, dar și asupra organismului uman.

„Asta e încălzirea globală, de aia e atât de cald acum. Prin sud o să avem mâine 18 grade Celsius, însă 4 grade prin centru, nord, nord-est, pe unde temperaturile se normalizează, cumva”, a spus Florin Busuioc, în emisiunea lui Măruță, de la PRO TV.