În Banat, se va înregistra o încălzire ușoară pentru această perioadă. Temeparaturile minime vor ajunge la -5 grade în Moldova, 10 grade în Dealurile de Vest, iar în restul terioriului vor varia între -8 și 2 grade.

Cerul va fi variabil, preponderent noros în partea de sud a țării, în nordul, nord-estul țării vor fi precipitații mixte și condiții de polei.

Prognoza meteo de la ANM. Vremea la munte

În nord, nord-est și local în centrul teritoriului se vor semnala precipitații de ninsoare și precipitații sub formă de ploaie. Totodată, în dimineața zilei de sâmbătă ,20 de februarie, se vor semnala precipitații de lapoviță și ninsoare în regiunile sud-vestice și pe arii restrânse în cele sudice.

La munte va ninge temporar. Ninsorile vor fi în general cantitatite, iar cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10…15 l/mp. Pe alocuri se va depune un nou strat de zăpadă.

Vremea în Transilvania. Maxime de 5 grade

În Transilvania, în weekendul 20-21 februarie, vor fi înnorări persistente, cu lapoviță.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se adună norii, dar condițiile de precipitații sunt reduse. Duminică, 21 februarie, maximele vor atinge 5 grade Celsius.

Vremea în București

La București, vremea va fi rece în acest weekend. Cerul va fi mai mult noros, temperaturile maxime vor varia între 0-2 grade, iar cele minime între -6 și -4 grade.

Vântul va sufla și vor fi condiții de ninsori slabe, transmite ANM.

De asemenea, meteorologii avertizează că rămâne în vigoare alerta meteo de ninsori, până sâmbătă, 20 februarie, ora 18.00.

În mai multe zone din țară se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și precipitații sub formă de ploaie, care vor favoriza formarea poleiului.

În nord, nord-est și local în centrul teritoriului se vor semnala precipitații de ninsoare și precipitații sub formă de ploaie. Totodată, în dimineața zilei de sâmbătă ( 20 de februarie) se vor semnala precipitații de lapoviță și ninsoare în regiunile sud-vestice și pe arii restrânse în cele sudice.