Meteorologii spun că maximele vor fi în continuare negative.

Cel mai frig va fi în  depresiuni montane și în estul Transilvaniei, unde temperaturile ajung la -20 de grade.

ANM-Vremea la munte

În partea de vest a țării și la munte  maximele vor atinge la – 9 grade în depresiuni.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în extremitatea de nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, potrivit ANM

ANM De luni, vremea se încălzește simțitor

Sunt sanse să scăpăm de frig, de luni, 25 ianuarie, spun meteorologii.

În intervalul 25 ianuarie-01 februarie, Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente.

În rest  vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă

ANM – Vremea în săptămâna 08.02.2021 – 15.02.2021

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor excedentare, local.

Media minimelor va fi de 0-1 grad, apoi va coborî ușor până la finalul intervalului.

Temperaturi pozitive în intervalul 25-31 ianuarie

În perioada 21-31 ianuarie, minimele vor fi cuprinse între -4 și -2 grade. Maximele diurne vor fi de  -6 -4 grade în primele zile, apoi vor crește spre 7-9 grade în intervalul 21 – 23 ianuarie.   Vremea va deveni caldă pentru această perioadă.

Ulterior, va avea loc o răcire ușoară, iar  media temperaturilor maxime se va încadra între 2 și 4 grade în intervalul menționat.

Precipitații slabe și pe arii restrânse se vor semnala în jurul datei de 20  ianuarie, cu posibilitate să crească după data de 25 ianuarie.