Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 și -2 grade, iar minimele pot atinge -15 grade.

În Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ. La sfârșitul săptămânii, se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar pe arii restrânse 40-60 l/mp. Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, avertizează ANM.

în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în toate regiunile, viscolind temporar zăpada. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece, geroasă mai ales în timpul nopților.

Prognoza meteo de la ANM

În intervalul 12 – 21 februarie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă chiar în cursul nopților și al dimineților. Se   vor înregistra maxime diurne între -8 și 0 grade. Temperaturile minime nocturne între -15 și -10 grade, în medie regională, cu cele mai ridicate valori abia spre finalul celor două săptămâni, spun meteorologii.

 Prognoza meteo de la ANM -Vremea în Maramureș

Și în Maramureș se va simți o răcire în intervalul 12 – 21 februarie. Mediile valorilor diurne vor fi negative, cuprinse între -8 și 0 grade, cu cele mai scăzute la finalul primei săptămâni de prognoză.

Vremea în București de la ANM

ANM transmite că și în București vremea va deveni extrem de rece.

De joi,până vineri ora 12:00, cerul se va înnora treptat și temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de lapoviță și ninsoare.

În prima parte a zilei de vineri, temporar va mai ninge. Valorile termice vor fi în scădere bruscă și accentuată. De  la 14-16 grade în după-amiaza zilei de joi spre -2-1 grad la începutul zilei de vineri.

Meteorologii avertizează că vor fi  intensificări ale vântului.  În special , în seara zilei de joi și în prima parte a nopții de joi spre vineri, când rafalele vor atinge 45-55 km/h.