În sudul țării va fi cel mai cald, temperaturile maxime vor ajunge și la 14 grade.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 ianuarie-1 februarie

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales, în zonele montane, transmite ANM.

Prognoza meteo în Transilvania 

În partea de vest a Transilvaniei, în prima parte a zilei, temperaturile vor fi pozitive, între 2 și 15 grade, apoi se vor înregistra precipitații.

Acest lucru va duce creșterea debitelor mai multor râuri interne: Nera, Timiș, Bega, Olt, Jiu. Se estimează că pe Someșuri, Crișuri, Târnave, Mureș debitele vor fi totuși staționare sau chiar în scădere. Se conturează astfel riscul inundațiilor.

În rest, cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, sud-vestul, nordul şi parţial centrul ţării, unde mai ales spre seară şi noaptea, pe alocuri va ploua.

Vremea la munte

La munte, la altitudini de 1600 metri,precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi, local şi temporar, în vest. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, îndeosebi în est, sud-est şi centru, se va semnala ceaţă, precizează meteorologii.

Vântul se va intensifica în zonele înalte de munte, unde se pot atinge viteze de 80 km/h, iar temperaturile continuă să crească şi se opresc pe la 10 grade.

Până la sfârșitul lunii ianuarie, temperaturile medii ale aerului rămân mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. În capitală, duminică, 24 ianuarie și luni, 25 ianuarie, temperaturile maxime pot ajunge chiar la 16 grade.

Prognoza meteo– Cea mai caldă iarnă din ultimii zece ani

Vremea revine la normal în prima abia la mijlocul lunii februarie.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat la RTV, că trăim una dintre cele mai călduroase ierni din ultimul deceniu.

Practic, din 2015 şi până în prezent, fiecare an a doborât recorduri înregistrate anul anterior, tendinţa pare să fie în continuare aceeaşi.