Prognoza meteo pentru luni, 15 martie, arată că vremea va fi predominant mohorâtă cu precipitații pe arii extinse în est, sud și centrul țării.

În Transilvania vor fi ninsori. Vântul va sufla în general moderat, local și temporar cu unele intensificări, mai ales în sud-estul și sud-vestul extrem al țării.

În nordul Moldovei și estul Transilvaniei vor fi temperaturi maxime de 4 grade Celsius, iar în sudul Dobrogei și sud-estul Munteniei, temperatura maximă va fi de 15 grade Celsius. În sud-est, iar noaptea în vest-nord-vest vor fi condiții de ceață.

La București, vremea va fi închisă și va ploua temporar. Temperatura maximă va fi de 11…13 grade Celsius, iar minima se va situa în jurul a 4 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru Transilvania. Cod galben de ninsori

În intervalul 15 martie, ora 14:00 – 17 martie, ora 20:00, meteorologii au anunțat cod galben de ninsori la munte și în Transilvania. La altitudini de peste 1.500 m se va depune un nou strat de zăpadă, iar în Molvoda vor predomina ploi și ninsori abundente.

Local vor fi ploi însemnate și în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. În intervalul menționat, vor fi precipitații în toată țara, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte.

Vor fi ploi cu averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în regiunile din sud. Cantitățile de apă acumulate vor fi de peste 30l/mp. Ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare în noaptea de luni spre marți ( 15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania.

Ploi și descărcări electrice

În Moldova, la început vor fi ploi abundente. De marți, 16 martie, vor predomina ninsorile în zona deluroasă.

La altitudini de peste 1500 m, vântul se va intensifica și va avea viteze de 55…75 km/h. De marți, în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.

În Transilvania se vor semnala intensificări ale vântului, dar și în Moldova, transmite ANM.