În sudul şi sud-estul țării cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15 – 20 litri pe metrul pătrat. Vor predomina ninsorile, mai însemnate cantitativ dimineața, îndeosebi în Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură. Aici se va mai depune un strat de zăpadă consistent, care  va ajunge la 15 – 20 cm, transmite ANM.

Prognoza meteo la munte

La altitudini de peste 1600 m,  se vor înregistra  precipitaţii mixte, iar în masivele sudice şi sud-vestice se vor acumula cantități de apă mai însemnate, dar nu vor depăși 20 l/mp. Vântul va sufla cu putere, cu precădere la începutul zilei, în zona montană înaltă, în special în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, unde rafalele pot depăți 95 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, în restul teritoriului vântul va fi slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului.

Prognoza meteo pe regiuni

În Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, care va depăși local 10-20 cm și izolat 30-40 cm.
Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

În Banat, Crișana, Transilvania, temperaturile se vor menține scăzute În Transilvania, se vor înregistra ninosori abundente.

Temporar, ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 5 grade pe litoral. Cele minime, în general, între -5 şi 5 grade.