În Transilvania, în primele trei zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi maxime de 0-1 grade Celsius, iar minime în jur de -3 grade Celsius. În zonele depresionare se vor înregistra cele mai scăzute valori. În perioada 14 ianuarie- 20 ianuarie se vor înregistra maxime termice negative în toată regiunea. Temperaturile vor oscila între -8 grade Celsius și -4 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între -18  și -10 grade Celsius.

La începutul ultimei decade de ianuarie, vremea se va încălzi. Media temperaturilor maxime fiind de -2 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între -10 și -7 grade Celsius. În prima săptămână de prognoză și după 20 ianuarie se va menține ridicată probabilitatea de precipitații.

Vremea la munte

În primele 3 zile ale intervalului temperaturile se vor înregistra în limite normale, la o medie a valorilor maxime de -5..-3 grade și minime în jur de -8 grade. În ianuarie vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopții și dimineții. În cele mai reci zile din acest interval, maxima pentru toată zona montană va fi de -12..-10 grade Celsius, iar minimele vor fi de -18 grade.

După acest interval, temperaturile vor crește treptat, astfel media maximelor va fi de -6..-4 grade, iar minimele se vor situa la -10 grade Celsius. Vor fi precipitații pe tot parcursul intervalului.

Vremea pe regiuni

Banat

În primele zile se vor înregistra valori maxime de 2 grade Celsius și minime de -4 și -2 grade Celsius. În perioada 15-20 ianuarie, temperatura devine rece, maximele la nivelul regiunii ajung între -6 și -4 grade Celsius.

Minimele vor scădea până la valori în jur de -12 grade. În perioada 11-15 ianuarie se vor semnala precipitații, cu o creștere după 19 ianuarie.

Crișana

Regimul termic pentru această perioadă este normal, media temperaturilor maxime pentru acest intervalului va fi de 0-2 grade Celsius, iar a celor minime de -3… -2 grade Celsius.

Între 15 și 20 ianuarie vremea se va răci accentuat, cu ger pe timpul nopții, iar media temperaturilor maxime va fi de -5 grade Celsius și cea minimă de -15..-13 grade.

Pe finalul celor două săptămâni temperaturile maxime se vor apropia de 0 grade și minimele în jur de -6 grade. În perioada 11-15 ianuarie se vor semnala precipitații, dar cu o probabilitate și după 19 ianuarie.

Maramureș

Temperaturile maxime în primele 3 zile vor fi în jur de 2 grade, iar minimele, la o valoare medie de -3..-2 grade. Între 16-18 ianuarie, vremea se va răci, iar nopțile vor fi geroase, cu minime ce vor scădea sub -15 grade.

După 20 ianuarie ,temperaturile vor crește, astfel încât media maximelor va ajunge la -2 grade, iar minimele vor fi de -10..-8 grade. Vor fi precipitații pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Moldova

Valorile maxime vor fi de 0-1 grad, iar minimele vor fi de -3 grade. În perioada 15-20 ianuarie, vremea devine rece. Se vor înregistra minime între -15 și -10 grade Celsius. La începutul celei de-a treia decadă, temperaturile vor fi apropiate de cele normale. Valorile medii vor fi între -3..-2 grade pentru maxime și de -10..-7 pentru cele minime. Se vor semnala precipitații până în 15 ianuarie. Ulterior probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

Dobrogea

Media valorilor maxime va fi de 2..4 grade, iar minimele de 0..2 grade până în 14 ianuarie. Vremea se va răci și va deveni rece în perioada 15-20 ianuarie, maximele negative vor fi de -5..-3 grade, iar minimele vor scădea spre -10 grade.

După acest interval, vremea se va încălzi și se vor semnala precipitații după 20 ianuarie. Temperaturile se vor apropia de cele normale, cu maxime de -..2 grade Celsius și minime în jur de -4 grade.

Muntenia

În primele zile ale intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi de 1 grad, iar a celor minime de -1..0 grade Celsius. După 14 ianuarie, vremea se va răci considerabil, cu temperaturi maxime de -7..-4 grade și minime cuprinse între -14 și -10 grade Celsius.

Pentru perioada 20-24 ianuarie sunt prognozate temperaturi maxime, în medie, de 0 grade și minime de -8..-6 grade.

Oltenia

La începutul intervalului,  media valorilor maxime va fi de 2..3 grade, iar a celor minime de -2…0 grade. După 14 ianuarie, vremea se va răci, cu temperaturi maxime negative în toată regiunea, la valori medii de -7..-3 grade, iar minimele vor ajute în cele mai reci nopți la -15..-13 grade Celsius.

La începutul celei de-a treia decadă este estimată o încălzire treptată, temperaturile maxime vor fi în jur de 0 grade, iar minimele, în general, de -8..-6 grade Celsius.