Conform datelor oferite de ANM prin prognoza meteo, temperaturile vor continua să fie peste media perioadei. Totodată, regimul pluviometric va fi excedentar în toată țara, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Regimul pluviometric face referire la precipitațiile atmosferice. Acesta se calculează în funcție de perioada dorită de experții meteo.

Prognoza meteo pentru săptămâna 04.01.2021 – 11.01.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane și sub-montane din jumătatea sudică a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11.01.2021 – 18.01.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a țării.

Prognoza meteo transilvania
Prognoza meteo arată că iarna tinde să devină o amintire pentru români. Cel puțin în Crișana, Banat și Maramureș

Prognoza meteo pentru 18.01.2021 – 25.01.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor mai ridicat în nord-vest.

Prognoza meteo pentru 25.01.2021 – 01.02.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor putea fi excedentare în toată țara, dar mai ales în zonele montane din vestul țării.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Prognoza meteo pentru pentru Banat

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, va predomina o vreme deosebit decaldă pentrua cest moment al anului. Astfel, în perioadele cele mai calde 2-4 ianuarie), media temperaturilor maxime va fi de 9…12 grade, iar a minimelorde 5…8 grade.

În restul timpului, vor fi valori de 6…8 grade ziua şi 0…2 grade noaptea, mediat regional.

O scădere a temperaturilor,spre valori mai apropiate de cele climatologic specifice,este estimată pentru sfârşitul intervalului, respectiv după data de 8 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Crișana

Pe parcursul celor două săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele obişnuite la început de ianuarie. În perioadele cele mai calde, 2-4 ianuarie, temperaturile diurne vor fi de 9…12 grade, iar cele nocturne de 3…7 grade, mediat regional.

În restul timpului,media maximelor se va situa între 5 şi 8 grade, iar a minimelor între-1şi 3 grade. Doar pentru ultimele zile ale intervalului este estimată o scădere a temperaturilor, acestea urmând să devină mai apropiate de cele normale perioadei din an.

Precipitaţiile vor fi prezente în special după data de 4 ianuarie.

Prognoza meteo pentru pentru Transilvania

În comparaţie cu regimul termic specific în această regiune la începutul de ianuarie, valorile termice din aceste două săptămâni vor fi cu mult mai ridicate, cu o medie regională a maximelor de 4…8 grade şi a minimelor de -4…0grade, cu temperaturi chiar şi mai mari între 28şi 30 decembrie, respectiv în 3şi 4 ianuarie când ziua vor fi în medie 7…11 grade, iar noaptea valori pozitive.

Doar la sfârşitul intervalului este estimată o răcire a vremii ce va determina valori mai apropiate de cele normale în prima decadă a lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată după data de 4 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Maramureș

În cea mai mare parte a intervalului, va predomina o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Astfel, în zilele cele mai calde (2-4 ianuarie) media temperaturilor maxime va fi de 10…12 grade, iar a minimelor de 3…6grade.

În restul timpului, vor fi valori de 5…7grade ziua şi -2…0grade noaptea, mediat regional. O scădere a temperaturilor, spre valori mai apropiate de cele climatologic specifice, este estimată pentru sfârşitul intervalului, respectiv după data de 8 ianuarie.