În săptămâna 4-11 ianuarie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în nopţile precedente, se vor încadra între 0 şi 9 grade. Cerul va fi preponderent noros în sud-vest, în est şi în zonele deluroase din sud, unde ploile vor fi frecvente şi pe alocuri moderate cantitativ.

Vremea la munte

La altitudini de peste 1600 m, vor fi precipitaţii mixte, iar în masivele sudice şi sud-vestice se vor acumula cantități de apă mai însemnate, dar nu vor depăși 20 l/mp. Vântul va sufla cu putere, cu precădere la începutul zilei, în zona montană înaltă, în special în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, unde rafalele pot depăți 95 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, în restul teritoriului vântul va fi slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului.

Vremea pe regiuni

În Banat, Crișana, Transilvania, temperaturile se vor menține deosebit de ridicate decât cele specifice acestei perioade din an,  media  celor maxime va fi de 9-12 grade, iar a minimelor de 5-8 grade.

În Transilvania, se vor înregistra precipitații moderate cantitativ, începând de luni, 4 ianuarie ac.

Și în Moldova vremea va fi deosebit de caldă, în perioada 3-5 ianuarie temperaturile maxime vor fi cuprinse între de 7-12 grade, iar cele  minime între   0-5 grade. În restul  zilelor, până pe 11 ianuarie,  la amiază se va înregistra  un ecart de 4-8 grade, iar noaptea de -3-2 grade.

În Dobrogea, vremea va rămâne caldă, dar începând cu data de 7 ianuarie este posibilă o răcire a vremii, cu valori mai apropiate de cele specifice lunii ianuarie.

În Muntenia și Oltenia, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4-11 grade, iar minimele se vor încadra între -2-3 grade.

Spre sfârșitul intervalului se va înregistra o scădere ușoară, specifică acestei perioade din an.

La baza realizării prognozei meteo  sunt factorii climatului global, dar sunt luate în considerare și evenimentele imprevizibile, cu mar fi erupțiile vulcanice, transmite ANM.

„Din cauza influenței La Niña, în Pacificul tropical temperatura apei oceanului este cu 1.0-2.0 °C sub medie și în aceste condiții potrivit Met Office temperatura medie globală a aerului în 2021 va fi puțin sub cea din anii precedenți” , explică meteorologii.