Prognoza meteo pentru miercuri, 17 martie, arată că vremea va fi rece și se vor înregistra precipitații însemnate cantitativ în toată țara.

De asemenea, la munte si în Transilvania va ninge viscolit, iar în Banat există risc de inundații.

Până la ora 20:00 este în vigoare un cod galben de ninsori la munte și în Transilvania. La altitudini de peste 1.500 m se va depune un nou strat de zăpadă, iar în Molvoda vor predomina ploi și ninsori abundente.

Local vor fi ploi însemnate și în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. În intervalul menționat, vor fi precipitații în toată țara, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte.

Vor fi ploi cu averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în regiunile din sud. Cantitățile de apă acumulate vor fi de peste 30l/mp. Ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare în noaptea de luni spre marți ( 15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania.

Media valorilor maxime va fi de 2 – 4 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la 1 grad la -5 grade.

Se vor înregistra precipitații pe aproape tot parcursul zilei, în toată țara, inclusiv București.

Cantităţi de apă mai însemnate se vor înregistra şi în intervalul 20 – 23 martie.

Prognoza meteo. Ploile, prezente și în luna aprilie

Prognoza meteo pentru luna aprilie nu vine cu vești bune pentru cei care așteaptă primăvara.

Potrivit ANM, ploile și frigul vor fi prezente aproape toată luna.

Temperaturile maxime vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toată țara, în special în vest lși nord- est. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane, centrale și estice.

În acest interval media valorilor maxime va fi de 2…4 grade, iar a minimelor va fi în scădere de la 1 grad la -5 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, vor mai fi variații termice, dar tendința va fi de încălzire ușoară. Media valorilor diurne va fi de 5…8 grade, iar a celor nocturne de -4…-2 grade, informează ANM