Prognoza meteo arată că temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 9 grade Celsius, ceva mai ridicate vor fi în extremitatea de sud-vest.

Ziua, cerul va fi mai mult noros. La munte, mai ales în zona Carpaților Meridionali și de Curbură va ninge, moderat cantitativ. Se va depune un strat de zăpadă. În sudul terioriului, vor fi precipitații mixte.

Vântul va sufla moderat, dar pe crestele Munților Meridionali rafalele vor depăși 80 de km/h, spulberând zăpada.

Temeperaturile minime vor fi cuprinse între -11 și 1 grad. Noaptea se va semnala ceață.

Prognoza meteo. Cod gaben de ninsori

ANM a transmis o avertizare de tip cod galben de ninsori valabil până la 6 martie, ora 16:00 – 06 martie, oîn Carpații Orietanli și Carpații Meridionali.

În intervalul menționat, la munte se vor înregistra ninsori unde cantitativ vor ajunge la 15-20 l/mp. De asemenea, se va depune un nou strat de zăpadă, local mai consistent în nordul Carpațior Orientali. Totodată, zăpadă se va depune și în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

Vântul va avea avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Se vor mai înregistra precipitații în nordul, vestul și centrul țării. Sâmbătă vor fi mai ales în sud. În zonele joae de relief vor fi ploi, iar treptat se vor transforma în lapoviță și ninsoare.  În Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

ANM. Cum va fi vremea în București

Prognoza meteo penru Capitală arată că vremea se va răci brusc. Temperatura maximă va fi de 4 grade, iar cea minimă va varia între -4 și -2 grade.

În prima parte a zilei, cerul va fi noros și vor fi condiții de ploaie. Seara, vântul va sufla slab și moderat.

După această perioadă, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, local cu valori mai ridicate în Câmpia Română până spre 17 – 19 grade. Cele minime se vor situa între -4 și 5 grade.