Prognoza meteo arată că va fi un val de frig în toată țara,  până marți, 23 martie, ora 10.00

Astfel, vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

Potrivit ANM,  pentru săptămâna 22-29 martie, arată că în Transilvania și în restul zonei montane vor fi intensificări locale, moderate, ale vântului. Precipitațiile vor fi mixte, iar în Carpații Merdionali și de Curbură va ninge și se va depune un strat de zăpadă consistent.

Temperaturile maxime vor varia între 2- 4 grade, iar minimile vor fi cuprinse între 1-5 grade.

Prognoza meteo. Vremea se menține deosebit de rece

Potrivit ANM, valul de frig care a cuprins România va mai dura până pe 26 martie. După această dată, temperaturile încep să revină la normal.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13-14 grade

Între 26 şi 28 martie, vor fi valori medii de 7 – 8 grade ale temperaturilor maxime., iar o tendinţă de încălzire se va înregistra abia spre sfârşitul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra 10 – 11 grade, în medie regională.

Cum va fi vremea în Maramureș

În Maramureş, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an. Până spre sfârşitul primei săptămâni, media valorilor din timpul zilei va fi de 3 – 5 grade. Cele nocturne va fi în scădere treptată de la 1 grad la -4 grade. Apoi, până la sfârşitul intervalului, vor mai fi variaţii termice, dar tendinţa va fi de încălzire uşoară.

Și în regiunea Moldovei, vremea va fi rece pentru această dată. Între 22 şi 24 martie, temperaturile maxime se vor situa, în jurul a 4 grade. Valori mai ridicate vor fi la începutul intervalului, precum şi la finalul celei de-a doua săptămâni, când se vor înregistra aproximativ 8 – 9 grade. Regimul termic nocturn va marca o scădere între 25 şi 27 martie, când minimele nocturne vor coborî de la 3 la -3 grade.

sursă. ANM