Proiectul eparhial ”Pastorație socială” , desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, a oferit un scaun cu rotile unei persoane cu dizabilități

Un proiect eparhial intitulat „Pastorație socială” se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin. Ostenitorii Sectorului Social-Filantropic și Misionar, arhid. Dumitru Botiș și pr. Adrian Morar au oferit un scaun cu rotile unei persoane cu dizabilități, relatează directmm.ro .

„Acest proiect inițiat de preacuviosul părinte Casian Filip, consiler eparhial, își propune o pastorație mai atentă a persoanelor cu o situație socială mai deosebită.

Cu această ocazie, trebuie să mulțumim preoților din protopopiatul Lăpuș pentru colaborare și să precizăm faptul că, având ajutorul lui Dumnezeu, la aproximativ 24 de ore de la primirea datelor cu referire la cazurile sociale din protopopiatul Lăpuș, am avut posibilitatea de a ne arăta ajutorul și sprijinul. Nădăjduim ca în continuare să ducem mai departe slujba slujirii aproapelui!”, au transmis reprezentanții Sectorului Social-Filantropic și Misionar din cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Faptele bine contiuă la început de an. Comunitățile se mobilizează împreună cu cultele religioase pentru ajutorarea celor nevoiași

Inițiatorii proiectului ”Pastorație socială” au în vedere ai multe acțiuni pentru sprijinirea persoanelor aflate în dificultate mai ales în această perioadă mai dificilă a anului. Identificare problemelor sociale extreme sau deosebite se realizează cu ajutorul reprezentanților locali și în funcție de posibilități și de priorități se acționează în consecință. Proiectul va aduce tot mai multe zâmbete și mulțumire sufletească persoanelor nevoiașe în perioada care urmează.

Inițiative de acest gen sunt completate de către acțiunile mai multor preoți parohi care în plan local încearcă să suplinească pentru ajutorarea semenilor noștri. Atât reprezentanții bisericii ortodoxe, cât și reprezentanții celorlalte culte creștine se străduiesc mai ales în sezonul de iarnă să ofere cele necesare celor aflați în dificultate. De asemenea, ong-urile și asociațiile caritabile au fost mult mai active și chiar au intervenit pentru ajutorarea directă a celor fără adăpost. Frigul din ultimele zile este greu de suportat fără un minim sprijin din partea comunității. Unele situații au fost soluționate prin implicarea directă a primăriilor.