Datorită noilor restricții impuse de către autorități, oamenii s-au mobilizat și au ieșit să protesteze.

Dacă, pentru început, protestul de la Sibiu a început pașnic, pe parcurs s-a lăsat cu huiduieli. Jandarmii și polițiștii nu au intervenit pentru dispersarea oamenilor adunați la proteste, ci a însoțit coloana de manifestanți care s-au adunat în Piața Mare.

Oamenii prezenți au protestat împotriva lui Raed Arafat și au fluierat, strigat libertate și cântat ,,Deșteaptă-te române”. Totodată, protestatarii au chemat oamenii să iasă din case cu lozinca ,, Ieși afară nu uita, asta e și țara ta”.

Protestul a continuat până târziu în noapte în Piața Mare, de unde protestatarii au mărțăluit spre Bulevardul Mihai Viteazu.

De asemenea, câteva sute de tineri au participat, în noaptea de duminică spre luni, la un protest spontan în municipiul Arad, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de decizia autorităţilor centrale de a interzice circulaţia după ora 20,00 în localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 4 la mia de locuitori.

Proteste în capitală și mai multe județe din țară

Și în capitala României, oamenii s-au adunat și au protestat împotriva noilor restricții. Câteva zeci de oameni s-au adunat în piața Universității și au plecat în marș spre Guvern. La fel ca și în Sibiu, protestatarii nu au purtat mască și au scandat lozinci anti-guvern și anti-restricții. La protest a fost prezentă și senatoarea Diana Șoșoacă, care a transmis totul, live, pe Facebook.

De duminică, în zilele de weekend, circulația este restricționată de la ora 20.00, iar magazinele și terasele se închid de la ora 18.00, în localitățile în care rata de infectare a depășit pragul de 4. În localitățile în care rata de infectare a depășit 7,5 la mia de locuitori, aceste măsuri sunt aplicate și în timpul săptămânii.

Protestatari fără mască și distanțare socială față de noile restricții

La Galați, sute de oameni au manifestat și mărșăluit pe străzile orașului.  Ei strigau „Libertate” și „Jos masca”. Protestul s-a încheiat în jurul orei 1.30. Autoritățile nu au aplicat sancțiuni, pentru moment.

O manifestație similară a avut loc, duminică, dar în timpul zilei, și în orașul vecin, Brăila. Acolo, zeci de oameni au ieșit în stradă pentru a treia zi la rând.

În Constanța s-au adunat sute de oameni în fața prefecturii și au plecat în marș prin oraș.

Oamenii au strigat „Jos masca”, „Libertate, libertate”, „Hoţii, hoţii”, „Deschideţi HORECA”, “Vrem dreptate”, “Jos Guvernul”, “Jos criminalii”, “Şoşoacă să vină ca să ne susţină”, “Constanţa trezeşte-te”.De asemenea, ei au mai cântat imnul naţional “Deşteaptă-te române”.

Tot mai multe proteste au izbucnit duminică, 28 martie, după noile restricții impuse de către autorități.