În unele județe, la proteste a fost nevoie de intervenția în forță a jandarmilor. La București, lucrurile au degenerat.

Unii dintre protestatari au atuncat cu pietre în jandarmi, iar acum sunt cercetați penal pentru ultraj.

Proteste violente în toată țara

De asemenea, în Bistrița, Timișoara, Sibiu, Arad, oamenii au ieșit în stradă, revoltați de restricțiile anunțate de Guvern.

Cei mai mulți dintre ei au fost tineri. La Sibiu, jandarmii au anunțat că au identificat o parte dintre cei care s-au manifestat violent două seri la rând și vor fi amendați.

Arad. În stradă cu sicriul

Și la Arad au existat tensiuni între protestatari și forțele de ordine. Peste 1000 de persoane au ieșit în fața Primăriei. Au umblat simbolic cu un scriu inscripționat cu mesajul Jos corupția.

În timp ce oamenii erau în stradă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență(DSU), Raed Arafat explica, la Digi24, ce înseamnă, de fapt, nerespectarea măsurilor actuale. S-a raportat la cifrele din ultima perioadă, la situația din spitale.

,,O să dau cifre comparative. De exemplu, avem 77.802 de cazuri în 29 martie. Unde eram in 6 martie? La 47.912. Luați cifrele și să le comparăm. Unde eram în 1 februarie? La 35.000 de mii de cazuri. Astăzi avem mai mult decât dublu. Cei care urlă și nu le plac măsurile să ne spună cum văd ei treaba. Chiar dacă sunt creșteri nu sunt exponențiale, dar au impact. Cu cât crește mobilitatea cu atat crește răspândirea.

Să fie atenți de unde și i-au informațiile si să se gândească că au rude  și se pot trezi cu ele în spital. Aici care neagă existența virusului nu mai pot să-i conbing, dar măcar pentru cei care pot gândi situația la rece nu este de jucat. Să înțeleagă că orice apropiat de al lor , mama, tata, bunică, orcine poate sa fie victima acestui virus dacă nu e vaccinat” , a transmis Raed Arafat, la Digi 24.

sursă foto: sursadevest.ro