Astfel, în cursul dezbaterilor de luni, 01 martie, liderii PSD  i-au adus premierului Cîțu păpuși, în semn de protest că nu se dorește dublarea alocațiilor pentru copii.

PSD a depus peste 3000 de amendamente la legea proiectului de buget. Votul final va fi marți, 2 martie.

„ Am remarcat la domnu Cîțu niște glumițe despre alocații. Nu știu dacă aveți copii, sau dacă înțelegeți nevoile oamenilor de rând. Asistăm la apogeul unui guvern fără viziune. Ați venit după două luni de întârziere cu un buget al austerității. Le spuneți pensionarilor că nu aveți bani pentru pensii. Acei oameni sunt părinții și bunicii noștri. Le spuneți copiilor că nu aveți bani pentru alocații tocmai acum când părinții sunt în șomaj tehnic. Apropo domnule Orban, a învins domnul Cîțu în privința amedamentului cu gratuitatea studenților? Ați vrut să îl susțineți și nu l-ați mai susținut. Nu aveți bani pentru toate astea dar aveți bani pentru baronii PNL. Dați bani ca să vă voteze la Congres. Ce treabă au românii cu bătălia dintre Orban și Cîțu? Oamenii trebuie să fie prioritatea voastră, nu congresul” , spune deputatul PSD Alfred Simonis.

PSD  a făcut spectacol în Parlament. Ce a primit Cîțu

Liberalii au zâmbit la scena aceasta, dar își susțin declarațiile anterioare.

Atât Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, cât și premierul Florin Cîțu susțin că actualul proiect de buget a fost o reușită în contextul actual.

„Fără modestie vă spun că acest buget este cea mai importantă realizare. Este primul buget al unei guvernări de 4 ani. O să mă asigur că o să fie o guvernare de succes care o să se vadă printr-o viață mai bună pentru români. Vom reuși doar dacă rămânem uniți și ne concentrăm pe reformă și investiții”

Din Fondul de Rezervă al Guvernului au fost suplimentate bugetele Ministerului Sănătății și cel al Ministerului Transporturilor. Ministerul Educației va primi bani mai mulți la rectificarea bugetară.