De altfel, aceasta îi cere demisia în numele tuturor colegilor de partid.

Vlad Voiculescu, ajuns la conducerea Ministerului Sănătății din partea USR-Plus, într-o perioadă crucială, în plină pandemie de Covid.

Este acuzat de PSD de minciună, manipulare, incompetență.

„ Cerem demisia ministrului USR-Plus al Sănătății, Vlad Voiculescu, care se dovedește un veritabil subminator al campaniei de vaccinare, pe care o decredibilizează prin minciuni penibile, precum cea că Japonia, spre deosebire de România, n-ar avea acces la vaccin și de aceea, vezi Doamne, nu-și vaccinează populația.

Voiculescu nu poate susține că nu știe realitatea! Însă minte intenționat pentru a acoperi haosul, debandada, dar și incapacitatea sa de a coordona campania de vaccinare.

De altfel, a fugit de răspundere încă din prima zi, a refuzat timp de o lună să apară la evenimentele legate de campania de vaccinare si să dea declarații, a intrat în conflict cu primarii și a întârziat astfel constituirea centrelor de vaccinare” , este mesajul public postat de Gabriela Firea.

PSD cere demisia lui Vlad Voiculescu în plină campanie de vaccinare

Liderii social-democrați susțin că haosul din centrele de vaccinare este rezultatul incmpetenței Guvernului Cîțu. Prin urmare, aflați acum în opoziție vor demisia Guvernului.

Voiculescu a recunoscut că sunt erori ale platformei pentru vaccinarea anti-Covid, dar a specificat că STS o gestionează.

El a mai intrat în conflict cu Emil Boc, din cauza lipsei de bani pentru centrele de vaccinare. Într-un final, premierul Cîțu i-a asigurat pe primari că vor primi bani pentru centrele de vaccinare.

Tot premierul Cîțu a precizat că nu ministrul Sănătății gestionează campania de vaccinare, ci este o activitate în coordonarea lui.

În România au apărut mai multe discuții controverste, după ce s-au raportat erori la programarea on-line pentru vaccinare.

Totodată, politicienii au speculat situația centrelor de vaccinare și s-au certat între ei.  Scandalul e departe de a fi încheiat, dar pandemia de Covid va trebui gestionată, nicidecum politizată.