Social-democrații i-au atribuit ministrului Sănătății tragedia de la Matei Balș.  De asemenea, sunt convinși că eșecul camapaniei de vaccinare anti- Covid îi aparține.

Moțiunea simplă pe sănătate va fi depusă la Camera Deputaților. Aceasta va fi însoțită de  plângerile asociației medicilor, asociației pacienților, apoi va intra în dezbatere, a anunțat senatorul PSD, Radu Oprea.

PSD vrea să îl trimită pe Vlad Voiculescu acasă. Ce i se reproșează

Imediat după incendiul de la Matei Balș, soldat cu 15 decese, în țară au început protestele.

S-au cerut demisiile lui Vlad Voiculescu, Florin Cîțu, Raed Arafat.

Partidul AUR a venit chiar cu o bicicletă, în mod simbolic, pentru a-i cere demisia lui Vlad Voiculescu.

„ Am adus bicicleta pentru că vrem să îl trimitem pe Vlad Voiculescu acasă” , a declarat George Simion, liderul AUR.

De asemenea, Gabriel Firea, primvicepreședinte PSD, a lansat un atac la adresa lui Vlad Voiculescu, pe care îl acuză de incompetență.

„Senatorii social democrați au cerut a demisia ministrului Sănătății, pentru incompetența și lipsa de umanitate. Actualul ministru nu poate fi considerat un începător lipsit de responsabilitate.  A  mai fost ministru în guvernul Cioloș.  Se presupune că știe în detaliu problemele din sănătate, are soluții , așa s-a bătut cu cărămidă în piept în campanie” , menționează Firea.

Managerii de spital reclamă politizarea spitalelor

Despre această situație, Vlad Voiculescu susține, că nu are ce de ce să-și dea demisia.

În ce privește tragedia de la Matei Balș, consideră că este vina tuturor celor care au fost la guvernare în ultimii 30 de ani. Afirmă că se va constitui un fond de garantare pentru pacienți și se vor construi noi spitale.

Legat de campania de vaccinare, Voiculescu susține că aceasta a avut mici sincope din cauza producătorilor de vaccin.

Voiculescu a avut contre dure și cu Emil Boc, primaru liberal din Cluj.  I s-a reproșat că nu a prevăzut fonduri speciale necesare administrării centrelor de vaccinare.