Totodată, a fost recompensată și cu The Boston Globe, în categoria ”jurnalism de investigaţie”, transmite Reuters. Desemnarea câștigătorilor ar fi trebuit să aibă loc în luna aprilie, dar a fost amânată pentru ca dezbaterile să aibă loc personal, potrivit sursei citate.
Premiile Pulitzer sunt cele mai prestigioase distincţii din jurnalismul american. Au fost create de ziaristul american de origine maghiarĂ Joseph Pulitzer. se acordă începând cu anul 1917. Câştigătorul fiecărei categorii primeşte 15.000 de dolari, cu excepţia laureatului pentru Public Service, căruia i se oferă o medalie de aur.
Pulitzer se acordă în 21 de categorii, dintre care 14 sunt dedicate jurnalismului, iar şapte recompensează realizări deosebite în domeniul artelor.
Cum a devenit publicația atât de puternică
A luat naștere ca Minneapolis Tribune în 1867 și Minneapolis Daily Star în concurență în 1920. În anii 1930 și 1940, ziarele concurente ale Minneapolis au fost consolidate, Tribune fiind publicată dimineața și Starul seara. Au fuzionat în 1982, creând Star și Tribune , și a fost redenumit în Star Tribune în 1987. După o perioadă tumultuoasă în care ziarul a fost vândut și revândut și a solicitat protecție în caz de faliment în 2009, a fost cumpărat de omul de afaceri local Glen. Taylor în 2014, notează Wikipedia.
Anul trecut, jurnalista româncă Monica Ulmanu s-a aflat printre câștigătorii premiilor Pulitzer 2020, decernate luni seară. Premiul explicativ pentru jurnalism a fost câștigat cu o serie de articole despre încălzirea globală publicate de aceasta alături de colegii de la The Washington Post, transmite Agerpres.
sursă foto. Wikipedia